Postilakon aikaan!

1
Ähtärin avovastaanotto
AA-KANNUS_mini

Miten postilakko vaikuttaa alueellamme? Tätä kysyimme kansalaisille tärkeiltä sektoreilta.

oik. Elina Uusimäki ja Pirkko Oikari

 

 

Kysymykseen Kuusiolinna Terveydestä vastasi Ähtärin avovastaanoton palveluvastaava/ hoitokoordinaattori Elina Uusimäki seuraavaa.

-Tulevat tutkimus- ja vastaanottoajat ilmoitetaan asiakkaille puhelimitse. Toivomme, että asiakkaat pitävät puhelimen auki, etenkin jos tietävät odottaa ajanvarausta. Puhelu saattaa tulla tuntemattomastakin numerosta. Tutkimusvastaukset näkyvät myös Omakannassa netin välityksellä. Jos lääkäri on laittanut potilaalle jakelun, nämä ilmoitetaan asiakkaalle ja kirje lähtee asiakkaalle myös. Se saapuu vain myöhemmin perille. Tämä aiheuttaa lisätyötä henkilökunnallemme, sillä asioimme nyt huomattavasti enemmän puhelimen välityksellä asiakkaille. Kaikki hoitoon liittyvät esivalmistelut viestitetään samoilla keinoilla ja kirjalliset ohjeet voi noutaa kotiterveyskeskuksesta, jos puhelimessa on näin sovittu. Kuussoten asiakaslaskutuksen eräpäivä on siirretty 30 päiväksi, esim. terveyskeskuksen käyntimaksu.

Potilasvakuutuskeskuksen tiedotteita ( netistä)

Potilasvakuutuskeskus jatkaa lakosta huolimatta korvauskäsittelyä mahdollisimman normaalisti. Lakolla ei ole vaikutusta korvausten maksamiseen. Postitse lähetetyt kirjeet saapuvat kuitenkin vasta, kun työnseisaukset postinjakelussa, -käsittelyssä ja -kuljetuksessa päättyvät.

Potilasvakuutuskeskus pyrkii kirjepostin sijaan mahdollisuuksien mukaan suosimaan puhelinta ja suojattua sähköpostia.

Trafin-tiedotteita (netistä)

-Posti on ilmoittanut rajaavansa lakon ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt. Ajokorttilausunnoissa voidaan toimia netin välityksellä Trafin kanssa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin palveluissa ja toiminnoissa on jonkin verran viivettä Postin lakon vuoksi. Traficom on varautunut normaalin kirjepostin hidastumiseen ja kannustaa samalla asiakkaita käyttämään sähköisiä asiointipalveluita.

Pankkitoiminta (netin kautta)

-Postin lakko vaikuttaa asiakaspostituksiin Suomessa ainakin kaksi viikkoa 24. marraskuuta asti ja mahdollisesti pidempäänkin.

Esimerkiksi Osuuspankki, Danske Bank, Nordea ja Aktia Pankki tiedottavat verkkosivuillaan asiakkaitaan tilanteesta ja varoittavat viiveistä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakosta johtuen. Myös pankit esittävät käyttämään sähköisiä asiointipalveluita.

Poliisi (tiedotusvastaava Mikael Appel)

-Eipä juuri vaikutuksia, esimerkiksi rikostutkintoihin liittyvät asiat hoidetaan muita teitä.

S-market_Soini160620

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI