Puurolla puhtia päivään – Virtain Martat tukivat puuropäivällä  vähävaraisia lapsia

0
Virtain Martat tempaisi maanantaina puuropäivän merkeissä lähitorin kohtaamispaikalla. (Jarkko Ruohola)
Teksti ja kuva: Jarkko Ruohola
VIRRAT

Virtain Martat järjestivät puurotarjoilulla hyväntekeväisyystapahtuman tänään maanantaina (19.10) lähitorin kohtaamispaikalla. Puurotarjoilusta kertyvät vapaaehtoiset maksut suunnataan Virtain vähävaraisten lasten hyväksi.

Herkullisesta puurosta mehukeittoineen tai vaihtoehtoisesti maidon kera saatoi nauttia paikanpäällä tai viedä omissa astioissa kotiin. Tarjolla oli myös kahvia uunituoretteinen leivonnaisten kera. Virtain Marttojen puheenjohtaja Kirsti Leponiemi kertoo, että lokakuun on martoilla puurokuu.
– Olemme aiemmin kahtena vuotena laitettaneet Illansuun päiväpiiriläisile puuropäivän. Nyt innostuttiin, että laitetaan vähän isommalle yleisölle tämä juttu. Kyllä marttojen tulee olla korona-aikanakin näkyvillä jollakin tavalla muistaen myös vähäosaisia.
Puuropäivänä tarjolla oli kahden sorttista puuroa, ohra-ja riisipuuroa. Ohrakryynejä oli varattu kolme kiloa ja riisinpuolta kaksi kiloa. Kirsti Leponiemi arvelee, että puuroa syntyy värkeistä kymmeniä litroja.
– Kaikki  puuro on laktoositonta ja maidotonta. Kahdeksalta alettiin keittohommat. Puuroa oli tarjolla klo 11-14. Virtain Martoissa on  50-60 jäsentä. -jr

JÄTÄ KOMMENTTI