Reko Järvilakeus | Jouluruokaa vaikka lahjaksi suoraan tuottajilta

0
Jyrki Uusitalo myy hunajatuotteita useissa Reko-renkaissa. (Kuvat: Päivi Kultalahti)

Haluatko ostaa turvallista lähiruokaa suoraan tuottajalta tai hankkia pukinkonttiin paikallista kädentaitoa? Haluatko tarjota myyntiin leivonnaisia, laatikoita, säilykkeitä tai muita joulun herkkuja tai valmistamiasi käsitöitä?

Jos vastasit myöntävästi, sinun kannattaa hankkiutua Facebookissa mukaan Reko Järvilakeuteen, jossa järjestetään tänä vuonna kaksi joulukuun jakelua: keskiviikkona 11.12. kierroksella Kauhava-Ylihärmä-Alahärmä ja keskiviikkona 18.12. Kortesjärvi-Evijärvi-Lappajärvi-ringillä.

Reko Järvilakeus perustettiin marraskuussa 2015. Ensimmäiseen jakeluun tuli mukaan 13 tuottajaa ja tilauksia tehtiin 104. Jäseniä ryhmässä oli silloin 357. Tällä hetkellä jäseniä on reilut 2 700.

Tilausten määrä vaihtelee sesongin ja tarjonnan mukaan. Vakiotarjontana on muun muassa kananmunia, perunoita, juustoa ja hunajaa sekä vihannes- ja marjatuotteita. Myös kalaa tai lampaan lihaa on ollut tarjolla, ja joulurekoihin on luvassa jälleen myös kalkkunaa.

Lähiruoka on kestävä ja maistuva valinta jokaiseen ruokapöytään. Sen osoittaa Reko-toiminnan arvostuksen jatkuva kasvu. Renkaita on tällä hetkellä Suomessa reilut 200 ja kauppaa niissä käydään arviolta 30 miljoonalla eurolla vuodessa. 

Reko-ryhmissä ei voi harjoittaa jälleenmyyntiä, vaan jokainen myy itse tuottamaansa tai valmistamaansa tuotetta. Kaupankäynti tapahtuu tuottajalta suoraan kuluttajalle Facebook-ryhmässä tehtyjen tilausten perusteella.

RekoMehut

Joulukuussa järjestettävissä erikoisjakeluissa voi olla ruuan ja leivonnaisten lisäksi tarjolla käsitöitä ja muuta itsetehtyä lahjatavaraa.  Lisätietoa saa tarvittaessa Reko-ryhmän ylläpitäjiltä, joita ovat Sari Ranta, Annika Kujanen ja Päivi Kultalahti.

Reko Järvilakeus järjestää joulukuussa kaksi erikoisjakoa. Tule myymään tai ostamaan!


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI