Renkaiden ulvontaa ja puhki pauketta!

0
Kumien kuluttaminen ja räjähtely on Töysän keskustassakin muodostunut kilpailulajiksi. (Kuva: Pentti Hautala)

Pentti Hautala

TÖYSÄ

Erityisesti Töysän kirkonkylän alueella on asukkaita ja muitakin liikkujia alkanut häiritsemään yhä yltyvä autoilla hurjastelu. Pääasiassa kenkuttavat suuret ylinopeudet ja renkaiden äänekäs sutiminen. Kumien kiljunta ja rikki räjähtely vie jopa yöuniakin.
Autohurjastelu on aiheuttanut vaaratilanteita ja vahinkojakin jo useita.

Kirkonkylän pääväylä, Keskustie, on paras todiste kurittomasta autoilusta. Onhan tämäkin tie koristeltu kauttaaltaan, noin kilometrin matkalta, mustilla rankaiden sutimisen jäljillä monta kertaa kuluneena kesänä.
Myöskin yleisissä pihoissa on runsaasti kuumentuneiden kumien jättämiä mustia vanoja.
Kun sudittaminen on yltynyt joukossa tyhmyyden tiivistyessä huippuunsa, niin kirkonkylä on täyttynyt palaneiden kumirenkaiden savuverhosta. Tunnelma on tehostunut kovista paukahduksista, kun renkaat ovat räjähdelleet hajalla.

Töysässä toivotaankin nyt virkavallan laittavan häiritsevää sekä vaaratilanteita aiheuttavaa mellastamista ja autohurjastelua kuriin esimerkiksi siiviliautoja valvonnassa käyttämällä.
Monet ihmettelävät, että tällainen kurittomuus ja vaarallinen häirintä on voinut jatkua jo pitemmän aikaan. Ihmettelyä on herättänyt sekin, miten nuorisolla on varaa tuhota runsaasti renkaita?


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI