SENIORIEN DIGIKAHVILAT SUOSIOSSA

0
Digikahvila senioreille täytti neljä kertaa Töysä-talon kokoustilat. Etualalla yhtenä neuvojana toiminut Kari Kallio. -Kari huolehtiin mm. EL-Töysän mobiilisivuista. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala/J-Pnews

Kuudestaan ry:n Kylille-hankeella ja Lakeudenportin kansalaisopiston yhteistoiminnalla on järjestetty alueellamme niin sanottuja seniorien digikahviloita. Ja mikä parasta, nämä kaikille tarkoitetut ja nykyajalle tärkeiden taitojen oppeja ovat osallistujat saaneet aivan ilmaiseksi. Koulutus aloitettiin Ähtärissä ja osanottajia oli parhaimmillaan lähes kolmekymmentä. Syyskuun aikana on jatkettu kokoontumisia Töysä-talossa Eläkeliiton Töysän osaston toimiessa paikallisena yhteistoiminnan kumppanina.

Töysässä neljänä maanantaina oltiin koolla ensin klo 13-15 ja kolme kertaa klo 13-16. Osanottajia oli parhaimillaan peräti 41. Töysäläisten seniorien ohella mukana oli myöskin opinhaluisia Ähtäristä  ja Alavudelta.

Kuudestaan ry:n puolesta taitoja sekä tietoja oli jakamassa Jaana Sippola ja kansalaisopiston asiantuntijana tuntiopettaja, valokuvaamo Luminkan yrittäjä Sinikka Korhonen. Myöskin EL-Töysän ATK-asiantuntija, some-sivujen tekijä Kari Kallio ja yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kallio opastivat senioreita ansiokkaasti. Yleisten neuvojen ohella saivat kaikki niin halutessaan aivan henkilökohtaista ohjausta. Opetuksen aiheina olivat kaikki mitä erilaisten älypuhelimien, tietokoneiden, tablettien jne. käytön monipuolisiin mahdollisuuksiin sisältyy.

Ensimmäisenä opittiin tietenkin 112 Suomi-mopiilisovellukset.

Kyseisen toiminnon lataaminen käyttöön älypuhelimeen on hyödyllistä, kun sen avulla paikannetaan tarvittaessa puhelimen haltija. Näin toimien avun saanti nopeutuu.
Henkilökohtaisten tietoturvasovelluksien mahdollisuuksien hyväksikäytön osaaminen onkin yhä tärkeämpää jokaiselle. Samaa on todettava sähköisten, viranomais- ja pankkipalveluiden osaaminen ym.ym.

Tottakai myöskin symbolien merkitykset älylaitteissa jne. tulivat digikahvilan oppituntien aikana tutuiksi. Eikä vieraaksi jäänyt Play-kaupan puhelimen käytön mahdollistamat erilaiset ohjelmat/sovellukset. WhatsApp sekä muun muassa kuvien ottoon ja lähettämiseen liittyvät taidot karttuivat oppituntien aikana itse kullakin merkittävästi.

Loka-marraskuun aikana Kuudestaan ry., kansalaisopisto ja EL-Kuortane jatkavat kaikille kiinnostuneille tarkoitettua digikahvila-toimintaa. OmaSäästöpankin kokoustiloissa  klo 9 -12  2.10. | 9.10. | 30.10. ja 6.11.

 

Kuudestaan ry:n Jaana Sippola ja kansalaisopiston Sinikka Korhonen. (Pentti Hautala)

  

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI