Siivouspalvelu Seija Ky vuoden yrittäjä Soinissa

0
Soinilaisen Vuoden Yrittäjä palkinnon ja kunniakirjan sai palvelualan yrittäjä Seija Paalimäki ( Kuva: Jussi Paarvala/jpnews.fi)

Soinilaisen Vuoden Yrittäjä palkinnon ja kunniakirjan sai palvelualan yrittäjä Seija Paalimäki ( Kuva: Jussi Paarvala / jpnews.fi)

Jussi Paarvala

SOINI

Soinin vuoden 2011 Yrittäjäksi on valittu Siivouspalvelu Seija Ky.

Yrityksen perustaja ja omistaja Seija Paalimäki valmistui 30 vuotta sitten kotitalousteknikoksi. Työskenneltyään julkisella sektorilla kuusi vuotta, päätti hän toteuttaa haaveensa ryhtyä yrittäjäksi.

-Nyt voidaankin todeta, että olen ollut puolet elämästäni yrittäjänä, enkä ole katunut päätöstäni. Yrittäjäkurssin jälkeen olen myös jatkuvasti pyrkinyt kouluttamaan itseäni, suoritin yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Kauhavan Yrittäjäopistossa ja pedagogisia opintoja Jyväskylän yliopistossa ja Ammattikorkeakoulussa. Nykyään koulutan laitoshuoltajan ammattitutkintoon opiskelijoita Alavudella, Sedu Aikuiskoulutuksen palkkaamana. Siivouspalveluita tuotamme lähinnä Soiniin ja konsultointia julkiselle sektorille lähikunnissa. Yritys työllistää vakinaisesti lisäkseni kaksi työtekijää. Yli puolet asiakkaista on yritysasiakkaita ja loput yksityisiä kotitalouksia, joiden osuus on kasvussa”.

Seija Paalimäki arvostaa nyt tullutta huomionosoitusta etenkin kun se tuli palvelualalle.

Puhtaanapitoala on hänelle monipuolinen palveluammatti, jossa näkee työnsä tuloksen, tapaa erilaisia ihmisiä ja voi verkostoitua haluamallaan tavalla. Näkee myös paljon erilaisia toimintatapoja, jotka kouluttajan näkökulmasta ovat tärkeitä siirrettäväksi eteenpäin.

Seija Paalimäki toteaa myös, että alalla käytetyt materiaalit ovat muuttuneet vuosien varrella, yhä vain parempaan suuntaan. Materiaalien tuntemus on alalla ensiarvoisen tärkeää.

Edelleenkin Seija käyttää 2-3 iltaa viikossa varsinaiseen puhtaanapitoalan töihin. Opetustehtävät ja asiakaspalvelu ja yrityksen toimistotyöt vievät lopun ajasta ja se ei yrittäjällä rajoitu kahdeksaan tuntiin. Tarjouksia on toki tullut muuallekin, mutta kotipaikka on Soini, vaikka auto kulkee pitkin Etelä-Pohjanmaata ja toisinaan Keski-Suomen puolellakin.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI