Soini tukee yritysten investointeja ja työpaikkoja

0

Soinin kunta pyrkii tukemaan yritystoiminnan kehittymistä ja työpaikkojen syntymistä monipuolisin keinoin. Meneillään olevaa talouden hyvää virettä halutaan vauhdittaa tarjoamalla erilaisia välineitä yritysten hyödynnettäväksi.

Erityisen ajankohtaisina ovat tulevan kesän kesätyöt. Kunta avustaakin yrityksiä tukemalla 300 eurolla soinilaisen nuoren työllistämistä. Soinilaiset yritykset voivat hakea 13.4. saakka tukea nuorten kesätyöllistämiseen kunnanvirastosta.

Lisäksi kunta tukee itsensä työllistäviä 4H-yrittäjiä 200 eurolla. Etusijalla ovat uudet yrittäjät ja tuen saamiseksi edellytetään tavoitteellista 50 tunnin työskentelyä 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Saija Källin ohjauksessa.

Tuotantotiloille tukea ja tarvetta

– Talouden positiivinen vire on näkynyt alueellakin yritysten kasvu- ja investointisuunnitelmissa. Tällä hetkellä teemme töitä, että löytäisimme kaikille kiinnostuneille yrittäjille sopivia vuokratiloja, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Juha Viitasaari

– Uusia työpaikkoja syntyy ja työllisyys näyttää hyvältä, vaikka Soinin työttömyysprosentti oli helmikuussa vielä 9,8 %. Toivomme, että kunta voi osaltaan tukea yrityksiä toiminnan kehittämisessä ja ylläpidossa.

Soini onkin pyrkinyt helpottamaan eri alojen investointeja laskemalla vuodelle 2018 yleisen kiinteistöveron 0,93 %. Tämä on lain mukaan alin mahdollinen kiinteistöveroprosentti. Sen toivotaan helpottavan etenkin tuotanto- ja varastotilojen rakentamista.

Lisäksi Soini tukee alkutuotannon uusia investointihankkeita kiinteistöveroavustuksella. Maa- ja metsätalous ovat Soinin merkittävimpiä elinkeinoja. Maataloudessa on myös tarve uudistua ja investoida, missä kunta pyrkii avustamaan etenkin nuoria yrittäjiä. Yrittäjä voikin hakea avustusta uusien ja sukupolven vaihdoksen kautta tulleiden maatalouden tuotantorakennusten kiinteistöveroon. Avustus korvaa kiinteistöveron kahden ensimmäisen vuoden ajalta. Kiinteistöveroavustuksesta saa lisätietoja hallintojohtaja Hannele Hannulalta.

– Olemme ilolla huomanneet, että soinilaiset maatilat ovat uskaltaneet investoida ja kehittää toimintaansa, toteaa Viitasaari.

Kaikkia yrityksiä tuetaan aktiivisella neuvontatyöllä ja kanssakäymisellä läpi koko toiminta-ajan. Soinissa JPYP:n yritysneuvoja Pirkko Ylätalo auttaa esimerkiksi aloittavien yritysten tukien hakemisessa, yritysten investointituissa, omistajanvaihdosasioissa, työntekijöiden palkkausta koskevissa tukiasioissa sekä muissa rahoitus- ja liiketoimintaneuvonnan asioissa.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI