Soinin Tiikerit liikuttanut jo 40 vuotta kaikenikäisiä

0
Lasse Autio, vuoden 1980 pelipaita, kypärä ja tuore Tiikerit-kirja

Tarina alkoi vuonna 1962, kun Soinin Vehunkylällä aloitti opettajana Pekka Sarjanen, innokas jääkiekko-mies. Syntyi Vehun Tiikerit, innostuneita nuoria miehiä, joille jääkiekko oli pelien peli, jota  tuolloin ei monessakaan pienessä kunnassa vielä pelattu Etelä-Pohjanmaalla. Vuonna 1975 nimi muuttui Soinin Tiikeriksi ja harrastus jatkui.

Vehun Tiikerit 1973

70-luvulla harrastustoiminnan muodoiksi tulivat myös lentopallo ja jalkapallo. Yhä kasvavaa nuorisotoimintaa varten seura tarvitsi sekä toiminnan vetäjiä että rahallista tukea. Taloutta kohennettiin omalla grillillä. Kaikki tämä tehtiin talkoilla.

C-juniorien alumestaruuspronnsijoukkue 2002

Jalkapalloa pelattiin aluksi Tiikereiden joukkueena. Myöhemmin jalkapallo siirtyi omaksi erikoisseuraksi, Soinin Palloseuraksi. Seuran kasvatteja on menestynyt junioreiden SM-tasolla.

Tiikerit nousivat 5-divisioonaan vuonna 1980.
Yhteiskuvassa miehet ja juniorit, sekä sponsorit

Lentopallo on ollut pitkään Tiikereiden ohjelmassa, sekä sarjatasolla, että harrastusmuotona. Nykyisin tyttöjen joukkueet ovat menestyneet. Seurasta on lähtenyt valtakunnan huippuseuroihin useita miespuolisia lentopallokipinän Soinissa saaneita pelaajia.

Lentopallon C-tyttöjen aluemestaruuspronssijoukkue Ylistarossa valmentajien kanssa.

Lasse Aution toimittama kirja Soinin Tiikerit ry – Monta peliä monta tarinaa on juuri ilmestynyt. Kirja on 208 sivuinen, kovakantinen teos Soinin Tiikereiden 40 vuotisesta taipaleesta, lasten, nuorten ja aikuisväestön liikuttajana. Kirjassa on satamäärin kuvia eri vuosikymmeniltä. Kirjan toimituskunnassa ovat olleet mukana Pasi Huvila, Rami Puro ja Kalevi Saarinen. Teosta voi tilata toimittajalta ja toimikunnan jäseniltä.

 

 

 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI