Soinin uusi kunnanvaltuusto järjestäytyi

0

Soinin uusi kunnanvaltuusto kokoontui tänään ja teki valinnat tulevalle valtuustokaudelle. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Mikko Källi. Vain hallituspaikoista syntyi keskustelua, muuten valinnat olivat yksimielisiä.

Soinin uusi kunnanvaltuusto

Valtuuston puheenjohtajat:

Valtuuston puheenjohtaja Mikko Källi

Valtuuston puheenjohtaja Mikko Källi (kesk)

1.varapuheenjohtaja Veijo Jousmäki (Kd)
2.varapuheenjohtaja Markus Väliaho (Ps)

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala (Kesk)
Hallituksen varapuheenjohtaja Marjastiina Sorvali (Kd) ) Hallituksen jäsenet: Rami Puro (Kok), Hilkka Raitanen (Ps), Atte Apilasaho (Kd), Terho Korpela (Kesk), Tapani Akonniemi (Kesk), Maija-Liisa Keisala (Kesk) ja Ritva Paarvala (Kesk)

Valinnan aikana syntyi keskustelu naisedustajien kesken, jolloin Marjastiina Sorvali (Kd) ehdotti, että Ritva Paarvalan (Kesk) tilalle hallitukseen valittaisiin Marja Puronhaara (Kesk), hän kuitenkin kieltäytyi. Puronhaaran kannalla olivat muos valtuutetut Taru Mäkipelto (Kesk) ja Hilkka Raitanen (Ps). Marja Puronhaara kuitenkin edelleen kieltäytyi, joten hallituksen kokoonpano pysyi edellä mainittuna.

Muut lautakuntien puheenjohtajat:

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Sauli Virtala (Kesk) Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Kari Laasala (Kesk) Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hannu Mäki (Kesk) Suhteellisen vaalin lautakunnan puheenjohtaja Terho Korpela (Kesk). Käräjäoikeuden lautamies Marja Puronhaara (Kesk)

Lisäksi valittiin edustajat maakunnallisiin ja alueellisiin toimikuntiin Soinin edustajat.

Valtuusto keskusteli Soinin uudesta kuntastrategiasta. Vt kunnanjohtaja Hannele Hannula korosti sen merkitystä tulevaisuudessa. Sote on ulkoistettu ja maakuntahallinnon rooli on merkittävä, mutta jäljelle jäänyt on ehkäpä helpompi pienten kuntien hoitaa itsenäisenä, talouden ennustaminen, elinkeinopolitiikka ja muut keskeiset toiminnat. Kun uutta kunnanjohtaja valitaan, hänen keskeinen toimintansa on elinvoimatekijöiden vahvistaminen.

Kunnavaltuusto hyväksyi Oy Kohiwood LTD esitykset maa-alueiden hankinnan kaavoitukseen 5000 euroa.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI