Sotaveteraanien juhlapyhää vietettiin Alajärvellä

0
Sotaveteraanien juhlapyhässä saarnasi hiippakuntapastori Jaakko Antila (2. vas.) ja messussa avustivat liturgi Juha Vihriälä, Leo Ketonen (vas.) ja Kimmo Niskala. (Tiina Akomeah)

Teksti ja kuvat:Tiina Akomeah

– Kun Jeesus paransi spitaalisia raamatun sanan mukaan, vain yksi palasi kiittämään, saarnasi sunnuntain 22.9. tekstistä hiippakuntapastori Jaakko Antila. Me oletamme, että elämä on usein itsestäänselvyys, että siinä menestyminen olisi oman työn tulosta. Mutta se ei ole niin, kaikki annetaan ylhäältä, hän jatkoi.

Pyhä oli erityinen sunnuntai siinäkin mielessä, koska samalla vietettiin E-P:n Sotaveteraanien juhlapyhää, joka toteutettiin radiomessuna veteraaneille nyt ensimmäistä kertaa, jotta heillä korkean iän ja sairauden tai muiden esteiden vuoksi olisi ollut mahdollista kuulla messun antia.

– Lapuan hiippakunnan ensimmäinen piispa Eero Lehtinen oli itse todistamassa sota-aikoja ja hän siitä selvittyään mietti usein karuja muistikuvia muun muassa talvisodasta, kun suomalaiset polttivat omia kotejaan niin, että vihollinen ei olisi voinut niissä olla tai väijyä. Kiitollisuus usein nouseekin sieltä, mistä sitä vähiten odottaisi tulevan. Kivun ja kärsimysten keskeltä.

Hiippakuntapastori Jaakko Antilan saarnan lisäksi messussa palvelivat liturgina Juha Vihriälä, tekstinlukijana Erkki Leppäaho, esirukouksessa Tapio Moisio. Ehtoollisavustajina olivat Leo Ketonen ja Kimmo Niskala. Musiikissa Raavaat miehet.

Sankarihaudalle E-P:n Sotaveteraanien muistoseppeleen laskivat Annikki ja Raimo Kaltiala. Messussa oli mukana noin 70 osallistujaa.

Etelä-Pohjanmaan Sotaveteraanien muistoseppeleen sankarihaudalle Alajärvellä laskivat Annikki ja Raimo Kaltiala. (Tiina Akomeah)

 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI