Tapahtumasunnuntai | Afrikkalainen lounas ja gospelmessu Alajärvellä 7.2.

0
AA-OULU_mini

Tätä ei voi jättää väliin – nimittäin makuelämys Namibiasta, afrikkalainen lounas Alajärven seurakuntatalolla laskiaisena 7.2. klo 11.00. Yleisöä pyydetään tulemaan aterialle tasan klo 11, koska ruoka tarjoillaan katettuihin pöytiin. Lounaan jälkeen klo 13 Afrikkalainen gospelmessu ja perhekirkko Gabrielin kirkossa ja liukas laskiaismäki plus Yhteisvastuun info Kirkontuvalla perhekirkon jälkeen.

Ohjelmatuokiossa kuvia ja laulua Namibiasta ja pienimuotoinen afrikkalainen näyttely. Ruoka syödään haarukalla ja veitsellä. Jos joku halua kokea afrikkalaisen ”sormin napostelun”, sekin on mahdollista. Myös afrikkalaisittain voi ja saa pukeutua, jos niin haluaa, mutta se on täysin vapaaehtoista. Tarjolla on puuroa ja maustettua, herkullista kanaa. Kiinankaalisalaatti ja vesimelonipaloja. Inkivääri-minttutee ja banaanikakku. Juomina vesi, kotikalja ja hedelmämehu. Hinta 10 e aikuiset, 5 e lapset. Lähetystyön johtokunnan järjestämän lounaan tuotto menee Kenian ja Namibian lähetystyön hyväksi.

Gospelmessu kirkossa

Afrikkalaisuutta gospelmessussa edustavat rytmikkäät, suhteellisen helpot ja eri muodoissa toistuvat melodiateemat sekä runsas esilaulajan ja seurakuntalaisten vuorolaulu. Gospelmessun musiikissa ja laulussa mukana Tiemestarin Pojat. Saarna Aapo Kaivosoja.

– Afrikkalainen gospelmessu syntyi Kotkassa kesällä 1981 vietettyjen Suomen Lähetysseuran vuosijuhlien nuorisojumalanpalvelukseksi. Pyrkimyksenä oli luoda jumalanpalvelus, jossa yhdistyisivät luterilaisen päiväjumalanpalveluksen sisällöllinen rikkaus ja rytmikkäät afrikkalaistyyppiset melodiat, kertoo Kimmo Niskala.

Seurakunnan lapsityö on näyttävästi mukana gospelmessussa. Paikan päällä afrikkalaiseen tunnelmaan johdattavat eri toimintapisteet, safaripassin täyttäminen ja viidakkoleikki.

Pulkkamäki kutsuu perinteisesti kirkkopihan laskiaisriemuun perhekirkon jälkeen makkaranpaistoineen ja Yhteisvastuun 2016  startti on Kirkontuvalla klo 14, kaffitkin on tarjolla.

Illalla Lavrenchukin perhekonsertti Gabrielin kirkossa klo 18. Vapaaehtoinen ohjelma 10 e.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI