Telttailu on taas muotia Euroopassa

0
Hotellimajoitus on ihanaa luksusta, mutta telttailussa houkuttelee sen edullisuus ja vapaus kierrellä ilman huolellista ennakkosuunnittelua
Kiertolaiselämä houkuttelee yhä useampaa kesämatkailijaa Euroopassa.  Vanha kunnon telttailu leirintäalueella on taas muodissa.

– Telttailussa houkuttelee sen edullisuus ja vapaus kierrellä ilman huolellista ennakkosuunnittelua, sanoo nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikön Leif Neuvonen.

Kesän vilkkaimpana lomakautena heinäkuussa ja elokuussa majoitus on hyvä varmistaa usein kuukausia ennen matkaa erityisesti Etelä-Euroopan merenrantakohteissa. Leirintäalueen telttapaikan löytää sen sijaan useimmiten vilkkaimpaankin aikaan ilman ennakkovarausta.

– Erityisesti kesän äkkilähtöjä kyttääville telttailu leirintäalueella on houkutteleva vaihtoehto, Neuvonen sanoo.

Parhaimmillaan leirintäalueet sijaitsevat kauniiden luonnonpaikkojen läheisyydessä, jonne monen matkaajan mieli tekisi joka tapauksessa. Näin ollen taitava telttailija voi yöpyä ja olla valmiiksi siellä, minne muuten joutuisi matkustamaan majoituksestaan. Vaikka retkeilyvarusteet käyvät vuosi vuodelta kevyemmiksi ja vaikka leirintäalueilla on pääsääntöisesti riittävät peruspalvelut turvattu, on auton vuokraaminen Neuvosen mukaan telttailijalle lähes välttämättömyys. Kivat leirintäalueet sijaitsevat usein asutuskeskusten ulkopuolella ja riittävien julkisen liikenteen yhteyksien tavoittamattomissa.

– Auton saa vuokrattua esimerkiksi ebookersin palvelusta kaikkialla Euroopassa noin parinkympin vuorokausihintaan ja se on kyllä varmasti kannattava sijoitus. Auto sopii telttailuun, koska se mahdollistaa vapaan kiertelyn ja toimii turvallisena säilytyspaikkana varusteille, Neuvonen sanoo.

Perinteisten leirintäalueiden rinnalle on viime vuosina tullut ympäri Eurooppaa hotellielämän luksusta retkeilyn ideaan yhdisteleviä glamping leirintäalueita.

Termi glamping on sanayhdistelmä englanninkielen sanoista glamour ja camping. Nämä korkean palvelutason leirintäalueet tarjoavat usein valmiiksi pystytettyjä eksoottisia majoitusvaihtoehtoja lähellä luontoa. Toinen ääripää on mahdollisimman kevyesti matkaavat riippumattoleiriytyjät. Uuden sukupolven kevyet ja teknisistä kankaista tehdyt riippumatot kun ovat monen matkaajan mielestä kaikki mitä tarvitaan kunnon yöunien takaamiseksi yhteisen tähtitaivaan alla.

.

Kivoja leirintäalueita Euroopassa juuri nyt

1. Tartaruga, Zante, Kreikka

Joonianmerellä sijaitseva Zante on Jooniansaarten saariryhmän suurin ja kaunein saari. Saaren etelärannan oliivilehdossa sijaitseva Tartaruga-leirintä alueen varjoisat ja meren välittömässä läheisyydessä olevat telttapaikat ovat oivallinen tukikohta. Päiväreissu Salakuljettajien poukaman kuvan kauniille rannalle tai kilpikonnabongaukseen on varma voittaja.

2. Milin Kerhé, Bretagne, Ranska

Trieux-joen penkereille levittäytyvä Milin Kerhé on maalaisidylliä hakevan paratiisi. Lohia kuhisevan joenrannan vanhojen vesimyllyjen muodostamat kiviterassit ovat täydellisiä piknik paikkoja, Bretagnen vehreä ja kumpuileva maasto on kuin tehty maastopyöräilylle ja lähiseudun pienet kylät ovat lumoavia. Leirintäalueen illassa istuskellaan nuotiolla aktiivisen päivän ramaisemina.

3. Agricampeggio Sant’Ignazio, Toscana, Italia

Taddeuccin perheen maatilaleirintäalue sijaitsee kivenheiton päässä Toscanan rannikon parhaista hiekkarannoista, mutta siitä ei tahdo löytyä mainintaa edes TripAdvisorissa. Vihreä ja vehreä maaseudun verkkainen tunnelma, puhdas, tavallinen ja aito. Pyöräilymatkan päässä kilometreittäin vesirajaa myötäilevästä Rimiglianon mäntymetsästä, jonka kätköistä löytyy Italian paras reggaebaari.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI