TOHTORI KIMINKINEN ITÄKYLÄÄN!

0
Tapani Kiminkinen (Kuva: Aki Rask/Magnum live)

TV:stä tuttu tohtori Tapani Kiminkinen tulee luennoimaan Lappajärven Itäkylän Nuorisoseuralle maaliskuun 11.päivä. Luennon järjestää Mahdollisuuksien maaseutu -hanke.

”Kottiinsa on moni kuollu” – maalaislääkäri luennoi maaseudun hyvinvoinnin tulevaisuudesta ja yhteisön merkityksestä.

Nyt on luvassa hyvän elämän ohjeita maalaisjärjellä, kun ”Tohtori Kiminkinen” saapuu luennoimaan Lappajärvelle, Itäkylään. Maalaislääkäriksikin kutsuttu Tapani on pidetty luennoitsija, joka puhuu muun muassa maaseudun ihmisten hyvinvoinnista ja sen edistämisestä kansantajuisesti. Hän antaa elämäntapaohjeita terveellä maalaisjärjellä ja hersyvällä huumorilla höystettynä.

Yksin ei kannata jäädä, eikä neljän seinän sisällä kannata liikaa istua – ”kottiinsa on moni kuollu” tuumaa maalaislääkärikin. Yhteisön, ystävien ja aktiivisuuden rooli hyvinvoinnille ja terveydelle on tärkeä. Mukavat harrastukset, sosiaalisuus ja läheiset ihmiset ovat oivallinen tapa pitää ajatukset ja mieli virkeänä. Maaseudulla yhteisön hyvinvointia ja parempaa tulevaisuutta edistävät vaikutukset ovat helposti hyödynnettävissä ja toisista pidetään huolta. Tule kuuntelemaan hauskaa luentoa, virkistymään, saamaan uusia ajatuksia ja voimaantumaan!

Luento on 11.3. Itäkylän Nuorisoseuralla osoitteessa Luomalantie 17, alkaen klo 17.30 kahvituksella. Luento alkaa klo 18.

Tohtori Tapani Kiminkinen toimii Saarijärven terveysasemalla lääkärinä, hän on lisäksi julkaissut lukuisia tietokirjoja ja muun muassa kolumneja. Kiminkinen tuli tunnetuksi Yle TV1:n esittämästä sarjasta Tohtori Kiminkinen.


Kolmen kylän yhteinen hanke haastaa uudistumaan

Mahdollisuuksien Maaseutu -hanke on kolmen kylän, Itäkylän, Patanan ja Sääksjärven, yhteinen pilottihanke. Vastaavaa kunta- ja maakuntarajat ylittävää yhteistyöhanketta ei ole aiemmin nähty. Innostavia luentoja ja työpajoja tarjoava hanke lähestyy elinkeinojen kehittämistä aivan uudesta näkökulmasta. Maailma muuttuu, ja myös me täällä maaseudulla olemme mukana murroksessa. Mahdollisuuksien Maaseutu -hankkeen tavoitteena on herätellä ihmisiä ajattelemaan uudella tavalla. Hanke järjestää luentoja, joilla kuullaan muun muassa joukkuepelistä ja yhteistyöstä, uusista yritysideoista, tuotteiden jatkojalostuksesta ja sivuvirroista, digitalisaation mahdollisuuksista, globaalista kaupasta, maaseutuelinkeinojen uusista ulottuvuuksista sekä tulevaisuuden ruoasta ja markkinoinnista. Hankkeen rahoittajia ovat Leader Aisapari ja Leader Pirityiset.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI