Toimiva työkumppanuus on etuoikeus

0
Arja Etula Alajärven Kurejoelta on toinen emäntä ja vahtimestari Leena Rintamäen rinnalla Alajärven seurakunnassa.

Tiina Akomeah

Arja Etula aloitti työnsä Alajärven seurakunnassa huhtikuussa vuonna 2018 toisena emäntänä Leena Rintamäen rinnalla ja he jakavat tasan myös vahtimestarin tehtäviä.

Arja on paljasjalkainen alajärveläinen ja asustaa Kurejoella. Hän on koulutukseltaan elintarviketeknikko ja restonomi. Ura vei häntä moniin eri työpaikkoihin, joista pitempiaikaiset pestit löytyivät Ruokakahvio Hännisestä (7 v.) Alajärveltä ja toinen Kuortaneen hiippakuntakartanon emännän tehtävistä (6 v.)

– Hienoa työssä on se, että työparin kanssa tehtävät ja yhteistyö sujuvat mutkitta ja se on tärkeä etu. Leenan olen tuntenut ihan nuoresta asti, joten tuttuus antaa siihen oman säväyksensä. Työ on hyvin itsenäistä ja paras kiitos on se, kun  työntekijään luotetaan ja  työnjälki on ihan ok,  toteaa Arja.

Tehtäviin kuuluu valmistella hautajaiset, häät, kasteet, rippijuhlat ja syntymäpäivät seurakunnan tiloissa. Sen lisäksi kirkon omat tapahtumat ja niiden valmistelut sekä emännöinti. Siivouspuolella säännölliset perussiivoukset ja ylläpitosiivoukset ovat arkipäivää.

Tehtävään siunaaminen

Arja Etula siunataan tehtäväänsä Alajärven Gabrielin kirkossa sunnuntaina 30.6. alkaen klo 10 messussa. Messun toimittaa kesäpappi Harri Kuhalampi ja kanttorina on Ismo Pitkänen.

 


 

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI