Tommi Mäkisen veljenpoika kuoli ulosajossa Puuppolassa!

0
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

toinen-uhreista...

19-vuotiaan jämsäläisen miehen kuljettama henkilöauto suistui tieltä Puuppolantiellä noin kilometri ennen Lintukankaantien risteystä Tikkakosken suuntaan hieman puolen yön jälkeen.

Auto oli tullut erittäin kovaa nopeutta Tikkakosken suunnasta ja suistunut kulkusuunnassaan oikealle. Sen jälkeen se pyöri useita kertoja ympäri ja päätyi katolleen metsän reunaan noin 90 metrin päähän tiestä.

Keski-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että kuski oli ajanut alustavien tietojen mukaan 170-180 kilometrin tuntinopeusvauhtia 60 rajoitusalueella.

Autossa oli kyydissä kuljettajan lisäksi kolme nuorta miestä.

Hieman yli kahdentoista aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sattuneessa rajussa ulosajossa kuoli sunnuntaina aamulla jyväskyläläinen 18-vuotias nuori mies.

Hän oli moninkertaisen rallin maailmanmestarin Tommi Mäkisen veljenpoika.

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi viety, onnettomuudessa loukkaantunut vuonna 1992 syntynyt äänekoskelainen mies kuoli saamiinsa vammoihin noin yhdeksän aikaan maanantaina aamulla.

Keski-Suomen keskussairaalassa hoidettavana ollut auton kuljettaja on päässyt jo kotiin. Yksi matkustajista, niin ikään vuonna 1992 syntynyt mies on edelleen hoidettavana Keski-Suomen keskussairaalassa. Hänen tilansa on vakaa eikä hänellä ole hengenvaaraa.

puuppolantie
(kuva: Keski-Suomen pelastuslaitos) klikkaa kuvaa suuremmaksi

NUORTEN  KUOLEMAAN JOHTANEET RAJUT LIIKENNEONNETTOMUUDET LISÄÄNTYNEET!

Juuri aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten, runsas osallisuus rajuihin ja järkyttäviin liikenneonnettomuuksin kuluvan vuoden kevään ja kesän aikana, on ollut silmiinpistävä lisäys uutisotsikoissa.

Valtakunnan medioista on saanut lukea viikottain nuorte kuljettajien autojen ulossuitumisista ja tuhoisista loppuseuraamuksista. Lähes joka kerta on tullut ruumiita vähintäänkin yksi, useammin useampikin.

Jotenkin tuntuu, että homma on riistäytynyt täysin kaikkien käsistä,sillä niin turhia uhreja vasta elämänsä alussa olevat nuoret ovat.

Nuoret itse sanovat, että autokouluopetus, ei heidän mielestään kaikiltaosin vastaa nykyaikaisine opetusautoineen sitä mielikuvaa, millä kalustolla nuoret kortin saatuaan liikenteessä liikkuvat.

Nuorten autot eivät läheskään aina ole viimeisintä teknologiaa edustavia perheautoja, vaan yleensä muutaman sadan tai tuhannen euron vanhempaa kalustoa.

Todellinen liukkaus eri alustoilla aidosti erilaisissa säätilanteissa on aivan jotain muuta kuin autokoulujen järjestetty harjoitus ns.” ylikeinoliukkaalla” harjoitusradalla.

Paljon muitakin syitä ja seuraamuksia on olemassa ja lisää tulee tutkimuksissa löytymään. Mutta yksi on varmasti kaikille selvä, että tämä tuhoisa onnettomuuksien kierre pitää saada loppumaan ja mahdollisimman nopeasti.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI