TULOSSA KESÄLLÄ ! | Sellaista elämä on

0
Tulevan musiikkinäytelmän taiteilijaryhmä.

Tarja Kultavuori / jpnews.fi

Soinilainen Jarkko Järvenpää nähdään Juha Junnu Vainion roolissa tulevana suvena Wanhat Wehkeet kesäteatterissa Karstulassa. Junnu  ”Watt” Vainion tarina johdattaa meidät kaikki monipuolisen musiikintekijän elämänvaiheisiin ja musiikkituotantoon.

– On hienoa päästä tekemään musiikkiteatteria, joka kertoo suomalaisesta sanoittaja suuruudesta, jonka tuotanto on vaikuttanut suomalaisen iskelmälyriikan kehittymiseen erittäin merkittävästi, Jarkko sanoo.

– Suunnattoman paljon on ikivihreitä iskelmiä, joihin Junnu Vainio on kynällään saanut kerrottua mielenkiintoisia ja hauskoja tarinoita, jotka kuitenkin käsittelee vakaviakin asioita, kuten ilmastoa, eläimiä ja ihmisten välistä ystävyyttä, Jarkko kertoo.

Viihdemusiikin monitoimimies Juha Harri Vainio (1938-1990) oli suomalainen laulaja-lauluntekijä, iskelmäsanoittaja ja kansakoulunopettaja, joka levytti itse noin 245 laulua sekä sävelti ja sanoitti noin 2433. Tunnetuimpia omia levytyksiä häneltä ovat mm. Albatrossi, Vanhoja poikia viiksekkäitä ja Käyn ahon laitaa. Muiden esittämistä tunnetuimpia ovat Mun sydämeni tänne jää, Kolmatta linjaa takaisin, Pieni nukke, Katson autiota hiekkarantaa ja lukemattomat muut ikimuistoiset sanoitukset ja sävellykset. Juha Vainio käytti uransa aikana useita taiteilijanimiä kuten ”Jorma Koski”, ”Ilkka Lähde”, ”Kirsi Sunila” ja ”Heikki Ilmari”.

Wanhojen Wehkeiden Merja Välilehto kertoo odottavansa innolla tulevaa kesää ja live-orkesterin tahdittamaa musiikkinäytelmää, jonka ovat kirjoittaneet Mikko Kivinen ja Otto Kanerva.

– Viime kesänä meillä nähtiin 60-luvun musiikkiin perustuva näytelmä Suklaasydän, joka keräsi yli 4000 katsojaa, Merja kertoo.

Ohjauksesta Karstulassa vastaa Anna-Maija Ojansivu, Sellaista elämä on-näytelmässä ovat mukana soinilaisen Jarkko Järvenpään lisäksi, Jukka Paananen, Keijo Salo ja Marko Valkeinen Karstulasta sekä Minna Rekonen Saarijärveltä ja Tarja Kultavuori Alajärveltä.

Ensi-iltansa näytelmä saa keskiviikkona 24.06.2020.


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI