TUTUSTUIMME | Street Bigroad 66 ruokkii asiakkaat kotoisasti Lapualla

0
Taiteilija Martti Alatalon moottorisahalla ja käsin veistämä Peppi Pitkätossu tervehtii ravintolan ovella asiakkaita. (J Y-K)
AA-KANNUS_mini

Teksti: Johanna Yli -Kaatiala/J-Pnews

Kuvat: Johanna Yli -Kaatiala ja Street Bigroad 66

Keskeisellä sijainnilla Lapuan Asemakadulla palvelee kaupungin uusin ruokaravintola, Street Bigroad 66.       26-paikkaisen ravintolan ovet avautuivat asiakkaille itsenäisyyspäivänä 6.12.2019, mutta konkreettisesti yrittäjät ovat tuttuja jo pidemmältä aikaväliltä, sillä alkukesästä 2019 alkaen myynti tapahtui ravintolakärrystä, joka kulki Street Bigdog-nimellä.

Ruokaravintolaa pyörittävät yrittäjät Kaija Leppisaari ja Markus Pitkäaho, sekä kolmantena mukana hyörii satunnaisesti Yu Ming Tikkala, joka tuo oman eksoottisen vivahteensa kattauksiin. Henkilökuntaa palkataan satunnaisesti lisää tarpeen mukaan, sillä muunmuassa yksityistilaisuudet tai ruuan kotiin toimittaminen saattaa aiheuttaa lisätöitä. Yrittäjäkolmikolla on vanhastaan kokemusta ravintola- ja kahvilapuolelta, mutta luontaisesti työnjako on kolmikolle selvä. Markus on pääkokki ja mediavastaava, Yu Ming hallitsee eksoottisemmat ruuat ja Kaija kahvilapuolen, sekä häärii taustatöissä ja esivalmistelussa.

Kokki Markus Pitkäaho ja ”kuninkaallinen” annos. (Bigroad 66)

Ravintolan sijainti löytyi onnellisena sattumana ja sitä ennen oli jo alkanut muhia päässä ajatus, että talveksi pitäisi löytää oikea katto pään päälle. Sisustuksessa on haluttu yhdistää sekä maalaisuutta, mummolaa ja vanhoja tavaroita, että metallista Route-tyyliä. Tarkoituksena on niinsanottu matalan kynnyksen toiminta, eli että ravintolaan olisi helppo tulla poikkeamaan vaikkapa euron hintaiselle kahvikupposelle.

Ravintola tarjoaa joka arkipäivä lounasta ja sunnuntaisin on äiteen notkuva pöytä. Lisäksi on menu, josta löytyy pizzoja, grillituotteita, lihaa, kanaa ja kebabia. Kasvissyöjiä unohtamatta. Ravintolan erikoisuus on suosittu kipparin lakki, joka on sisäänleivottu pizza, jonka täytteet voi itse valita. Raaka-aineissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja tietenkin myös suositaan suomalaista.

Ravintolan erikoisuus, kipparin lakki. (Bigroad 66)

Ravintola on hienosti huomioinut hävikkipuolen, eli jos ruokaa jää yli, niin sitä myydään edullisemmin kotipakkauksissa loppupäivästä. Myös ilmaispakkauksia on jaettu vähävaraisille. Joulupäivänä ravintolassa järjestettiin hyväntekeväisyysruokailu yksinäisille ja yksinhuoltajille, jolloin saatiin myös ulkopuolista apua sekä järjestelyyn että yrittäjiltä. Maaliskuussa käynnistyy seuraava hyväntekeväisyytempaus.

Usein yrittäjät elävät hetkessä ja keksivät aika äkkiä erilaisia tempauksia.  Parhaillaankin on helmikuun arvonta käynnissä. Verkkosivutkin on mahdollisesti tulossa ja Lapualla toimii kuulemma hyvin myös puskaradio, eli positiivinen maine leviää suusta suuhun.

Runebergin leivos ravintolan tapaan. Toimittaja testasi ja suussa sulavaksi totesi! (Johanna Y-K)

Miten ravintola erottuu muista? Haastateltavanani ollut Kaija Leppisaari mainitsee, että edulliset hinnat eivät tarkoita sitä että ruuan laadusta tingittäisiin, vaan päinvastoin. Myöskin monipuolisuus on yksi valttikortti, sillä valikoimasta löytyy kattavan ruokalistan lisäksi mm. kalakukkoja ja paikallisen leipomon tuotteita. Kaijalle on myöskin kahvilapuolen kehittäminen tärkeää. Ravintola haluaa tulla tunnetuksi hyvästä palvelustaan, tunnelmallisuudestaan ja viihtyisyydestään.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI