#UlkonaKuinLumiukko -haaste innostaa rakentamaan lumiukkoja

0

Suomenselän Samoilijat ry haastaa kaikki Ähtärin, Soinin ja Lehtimäen koulut, päiväkodit, päiväkerhot, perhepäivähoitajat sekä kaikki äidit ja isät, mummut ja papat jälkipolvineen iloitsemaan talvesta yhdessä rakentamalla lumiukkoja kampanja-aikana 17.2.-14.3.2021.

Suomen Ladun ideoiman #UlkonaKuinLumiukko -kampanjan tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa tai -akkaa. Suomenselän Samoilijat haastaa perheitä, kouluja ja varhaiskasvatusta lumiukkojen rakentamiseen nyt toista kertaa.

Lumiukkojen rakentaminen on ulkoilua parhaimmillaan; hauskaa, aktivoivaa ja luovaa. Samalla tulee liikuttua – ihan huomaamatta! Pakkaslumikaan ei estä lumiukon rakentamista. Kotipihoille voi nimittäin helposti tehdä itse lumiukkoaihioita käyttämällä pahvilaatikkoa muottina.

Koulujen talvilomaviikolla (vko 9) Suomenselän Samoilijoiden tekemiä valmiita lumiukkoaihioita löytyy mm. Ähtärin leikkipuistoista, puistoista ja urheilukentän laitamilta. Aihiot on liputettu sinisillä Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -viireillä.  Omat työvälineet ja muu rekvisiitta mukaan.

#UlkonaKuinLumiukko -haasteeseen voi osallistua seuraavalla tavalla:
1. Rakenna yksi tai useampi lumiukko kampanja-aikana 17.2.-14.3.2021.
2. Syötä rakentamiesi lumiukkojen määrä lumiukkolaskuriin, joka löytyy osoitteesta suomenlatu.fi/lumiukko. Montakohan lumiukkoa rakentuu omalle paikkakunnallesi?
3. Ota rakentamastasi lumiukosta kuva ja lähetä se Suomenselän Samoilijoiden sähköpostiin kati.granroth@gmail.com.

Suomen Ladun lumiukkolaskuriin syötetyt lumiukot ovat mukana leikkimielisessä ”Suomen lumiukkoisin kunta” -kilpailussa. Viime vuonna voittajaksi selviytyi Nivala 388 lumiukolla ja Ähtäri oli hienosti koko kilpailun viides 291 lumiukolla.

KLIKKAA TÄSTÄ TEKSTILINKISTÄ OHJEITA LUMIUKON RAKENTELUUN PAKKASLUMESTA!

 


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI