VALIO KEITTIÖ | Rahka sopii pääsiäisen jälkiruokaan kuin tipu rairuohoon

0
Pääsiäispasha on herkullinen pääsiäisen juhlaherkku

Pääsiäispasha on mainio pääsiäisen juhlaherkku
Rahkan täyteläinen rakenne ja kirpeän raikas maku sopii mitä erilaisimpiin jälkiruokiin.

Vinkki: useimmat rahkaiset leivonnaiset kestävät pakastamisen, joten ne voi valmistaa hyvissä ajoin ennen h-hetkeä!

Kokeile rahkajälkiruokiin ja leivontaan herkullisia maustettuja rahkoja.

Pääsiäispasha

(4 annosta)

Valmistusaineet

1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa valkoinen

1 – 2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl kivettömiä vihreitä viinirypäleitä

1/4 dl lemon curdia (sitruunatahnaa) Valitse tuote

* Vaihtoehtoinen tuote:

* 1/4 dl lemon curdia (sitruunatahnaa)

* 3/4 dl persikkaa soseutettuna

Koristeluun

1/2 dl paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja

Voit tehdä samalla ohjeella joko valutetun, kumottavan pashan tai sekoitetun hedelmäpashan.

Sekoita rahkaan sokerit. Leikkaa viinirypäleet puolikkaiksi. Sekoita ne rahkan joukkoon.

Notkista lemon curd lusikalla sekoittaen. Jos käytät persikkaa, soseuta persikanpuolikkaat sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä. Lisää persikoihin hiukan sokeria.

VALUTETTU PASHA

Lusikoi rahka-viinirypäleseos ja lemon curd tai persikkasose kerroksittain suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen. Anna valua kelmulla peitettynä yön yli. Kumoa lautaselle. Koristele mantelilastuilla.

SEKOITETTU HEDELMÄPASHA

Lusikoi jälkiruokalaseihin kerroksittain rahka-viinirypäleseosta ja lemon curdia tai persikkasosetta.

Ripota annoksille mantelilastuja juuri ennen tarjoilua.

VINKKI

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla keskilämmöllä

Hedelmäinen rahkapiirakka
Hedelmäinen rahkapiirakka

(8 annosta)

Valmistusaineet

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kauraleseitä

1 tl leivinjauhetta

3 rkl sokeria

3/4 dl Valio Oivariini® juoksevaa

1 dl Valio omenatäysmehua Valitse tuote

* Vaihtoehtoinen tuote:

* 1 dl Valio omenatäysmehua

* 1 dl Valio Laktoositon™ maitojuomaa 3%

Täyte

75 g mantelimassaa

1 tlk (410 / 240 g) säilykeaprikoosia

2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkoinen

1/2 dl sokeria

Pinnalle

1/2 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja mehu tai maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.

Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Raasta mantelimassa. Valuta aprikoosit siivilässä. Puolita aprikoosit.

Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle aprikoosipalat. Lusikoi päälle sokerilla maustettu rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.

Jatka piiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.

OMENA-RAHKAPIIRAS

Käytä aprikoosin tilalla 2 – 3 (250 g) omenaa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa (1 rkl). Mausta kanelilla (1 tl) ja kardemummalla (1/2 tl). Lisää omenat raastetun mantelimassan päälle. Valmista muuten ohjeen mukaan.

VINKKI

* Korvaa pohja valmiilla pakastemurotaikinalla. Taputa sulanut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täyte. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Pääsiäisen rahkaherkku
Pääsiäisen rahkaherkku

(4-6 annosta)

Valmistusaineet

2 dl Valio kuohukermaa

1 1/2 dl mämmiä

n. 1 dl appelsiinimarmeladia

1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna Valitse tuote

* Vaihtoehtoinen tuote:

* 1 prk Valio maustettua rahkaa sitruuna

* 1 prk Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime

Koristeluun

hedelmiä , esim. persikkaa, appelsiinia tai ananaskirsikoita

Vaahdota kerma. Notkista mämmi sekoittaen. Lisää kermavaahdon joukkoon.

Kokoa jälkiruokamaljat laittamalla kerroksittain mämmivaahtoa, marmeladia ja rahkaa.

Koristele rahkaherkkuannokset hedelmäpaloilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI