Valtakunnallinen kalastuspäivä Etelä-Pohjanmaalla – Soinissa tänään

0
Opetusta onkimiseen

Tänään keskiviikkona vietettiin valtakunnallista kalastuspäivää Suomessa. Etetä-Pohjanmaan   tapahtuma sijoittui tänä vuonna Soiniin.

Tapahtuma järjestettiin Suomessa nyt 14. kertaa. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista. Alueelliset tapahtumat järjestetään aina paikkakunnan erityispiirteet huomioiden. Tapahtuma Soinissa järjestettiin Lauttosen rannalla seurakunnan leirikeskuksen yhteydessä.

Tytöt saivat saalista

Kalastuspäivä Soinissa toteutettiin yhdessä Soinin yhtenäiskoulun, Lehtimäen Urheilukalastajien ja EP:n Kalatalouskeskuksen kanssa. EP:n Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Marko Paloniemi kertoi tapahtumasta. – Tapahtumapäivää järjestetään yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea. Kohteena ovat koululaiset, etenkin täällä Soinissa. Se on kohderyhmä jotka halutaan kalastuksen piiriin. Uusi kalastuslaki tuli voimaan 2016, jossa yhdellä luvalla, yhdellä ongella tai yhdellä vieheellä voi kalastaa lähes koko Suomessa. Kalastuksenhoitomaksu vuodessa on vain 45 euroa, joten se ei voi olla este harrastukselle.

Marko Paloniemi ja Ruijanpallas, ei Soinista saatu
Jouko Nimetön Lehtimäeltä toimi punnitustuoimarina

Hieman ennen kalastustapahtuman loppua suurimmasta saalista kisaa johti Topi Ala-Mattinen yli 50 gramman tuloksella. Topi on kotoisin Lehtimäeltä, tietenkin!

Tuomo Savola, kalankäsittelyn ammattimies
Kyllä se fileerauskin kiinnosti
Kalalajiakvaario on tuotu myös paikalle
Voi, voi, nyt tuli alamittainen

Myös Soinin pelastuslaitos oli paikalla ja antoi neuvoja ja hyvää ohjeistusta vesillä liikuttaessa.

 

JÄTÄ KOMMENTTI