VIIKKOGALLUP TULOS | Tätä kysyimme kun ISIKSEN ylivoima saatiin nujerrettua

0

Kysyimme vajaa vuosi sitten, kun selvisi, että pahamaineinen ISIS toiminta oli onnistuttu nujertamaan ja sen jäsenet ohjattua suljetuille että vartioiduille alueille. Tämän päivän tiedon mukaan fanaattinen järjestelmä jatkaa edelleen toimintaansa, joskin salassa ja kätkeytyneenä. Maailman kansoille, jäljelle jäänyt ISIS ihmisten joukko, on tällä hetkellä suurtakin suurempi ongelma. Haasteelliseksi tilanteen tekee jihadisti lapsiperheiden fanaattisuus, uskollisuus ja kaipaus takaisin entiseen elämäntyyliinsä.

 

Kysyimme:

Ihmiskunnan yksi raakalaisimmista järjestöistä on lähes kukistettu ja islamilainen valtio jäi toistaiseksi syntymättä. Taistelijat perheineen olisivat palamassa takaisin ”kotikonnuilleen” Eurooppaan!

Näin vastattiin:

  • Antaa heidän kaikkien palata (2%)
  • Vain lapsille ja naisille oikeus palata (5%)
  • Kaikille lapsille sallittava uusi tulevaisuus turvassa (21%)
  • Aikuisten sovitettava tekonsa sotatuomioistuimien edessä (72%)

Tuohon, noin kuukauden mittaiseen, gallupkyselyymme osallistuneet vastaajat olivat lähes yhtä mieltä (72% vastaajista) siitä, että kaikki aikuiset tulisi saattaa ensimmäiseksi tavalla tai toisella vastaamaan ISISIN teoista tuomioistuimien eteen.

Vastaajat kantoivat huolta järjestön pienimmistä ja suurimmaksi osaksi viattomista lapsista, jotka eivät ole voineet vanhempiaan valita. 21% vastaajista antaisi lapsille uuden mahdollisuuden ja tulevaisuuden kasvaa ja kehittyä jossakin turvatussa ympäristössä.

Vain viisi prosenttia (5%) vastanneista oli noin vuosi sitten sitä mieltä, että Al-holin kaltaisella ISIS-leirillä oleville naisille ja lapsille tulisi antaa oikeus palata lähtömaihinsa tai muualle leiristä.

Jäljelle jäänyt kaksi prosenttia (2%) olisi ollut valmiina ottamaan kaikki halukkaat tulijat takaisin ”kotimaihinsa”.


 

Keskustelu ja taiteilu alasajetun Islamilaisen valtion kannattajien kotiuttamisesta jatkuu eri maiden hallituksissa ja järjestelmissä tällä hetkellä kiivaana. Politiikan sotkeminen vakavan asian pelinappulaksi on vihoviimeisintä ja täysin tuomittua toimintaa.

Koko maailman silmät ovat nauliintuneet aiheen tiimoilta erityisesti Suomen ”uuden” kokemattoman hallituksen ja sen nuoren johtajattaren tekemisiin. Miten asia hoidetaan ryhdikkäästi, tahdikkaasti ja taitavasti onnelliseen maaliin ”avoimien ovien” Suomessa?


Lisää eri VIIKKOGALLUP kyselyjemme vastaustuloksia löydät ”kyselyarkistosta”! 

JÄTÄ KOMMENTTI