Virtolaiset yrittäjät palveluksessasi ennen joulua ja sen jälkeen

0
Joulu tulee!
Johanna Yli-Kaatiala /J-Pnews

VIRRAT

Suosi virtolaista jouluostoksissa

Juha Viitasaari ja Joulupukki.  ” Juha Viitasaari ja Joulupukki lupaavat #OstinVirtolaista -kampanjan näkyvän somessa”

Olitko ajatellut tehdä jouluostoksesi Virroilla? Tähän haastaa tuore kaupunginjohtaja Juha Viitasaari joulukuun lähestyessä. Haasteen avulla halutaan herätellä virtolaisia miettimään ostovalintojaan ja suosimaan paikallisia palveluita.

”Haastan kaikki virtolaiset ja vapaa-ajan asukkaat tekemään tänä vuonna jouluostoksiaan Virroilta. Jopa kaikki lahjat on mahdollista ostaa omalta paikkakunnalta. Itse aion tehdä niin. Täällä on laadukkaita liikkeitä aina elektroniikasta kirjoihin ja ulkoiluvaatteista kukkamekkoihin. Kylkeen voi ostaa vaikka makeisia Vaskivedeltä,” esittää Juha Viitasaari.

Haasteessa on mukana myös Virtain Yrittäjät puheenjohtaja Heli Niemen johdolla.

”Meiltä löytyy Virroilta runsaasti erilaisia tuotteita ja palveluita, kunhan muistetaan niiden olemassaolo. Itse olen pyrkinyt aina antamaan virtolaisia lahjoja eri tilanteissa ja niin teen tänäkin jouluna,” toteaa Heli Niemi.

Virtain liikkeet tarjoavat vaihtoehdon joulun alle ja eteenpäinkin. Viitasaari ja Niemi toivovatkin, että ihmiset muistaisivat pohtia, kannattaisiko suunnata virtolaisten palveluiden pariin.

Kuluttaminen kasvaa jouluvalmistelujen aikaan ja joulumyynnillä on monelle yritykselle merkittävä vaikutus, joten yksittäisillä valinnoilla voi auttaa paljon myös paikallista yrittäjää. Kaikkia jouluostoksia ei tarvitse keskittää Virroille, vaikka kaupunginjohtaja haluaakin näyttää sellaista esimerkkiä.

”Joku voi leukailla, ettei johtajan vaimolle tule häävi joulu. Itse olen erimieltä, sillä Virtain palveluvalikoima on pikemmin kattava ja saan varmasti hankittua kaiken, mitä päätän,” Viitasaari korostaa. ” Hyviä vinkkejä jouluostoskohteeksi voikin etsiä esimerkiksi kaupunginjohtajan sosiaalisesta mediasta”

Kampanja palvelemassa paikkakunnan elinvoimaa

Kampanjan ajatuksena on herätellä laajemminkin yhteisen tekemisen merkitykseen alueen ja kaupungin elinvoiman ja palveluiden turvaamisessa. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa asioihin vierittämällä euronsa Virroille.

”Vain käyttämällä omalta alueelta löytyviä palveluita ja ostamalla lähiliikkeistä voimme säilyttää ne Virroilla. Nyt Tokmannin avautuminen tuo toki hyvän lisän, mutta Virroilla on jo valmiiksi iso nippu hienoja liikkeitä. Aina voi miettiä, voisiko tavaralahjan korvata esimerkiksi lahjakortilla kasvohoitoon, liikuntaharrastukseen tai siivouspalveluun. Hurja kaveri voi jopa hankkia virtolaista taidetta, johon löytyy melkoisia mestareita.”

Juha Viitasaari oli avaamassa Tokmannin (Kuva.Juha Soini)

Hyvä kello kauas kuuluu – joulunakin

Haasteen myötä lanseerataan kampanja, jossa kannustetaan ihmisiä käyttämään palveluita ja myymälöitä Virroilla sekä myös kertomaan siitä. Hyviä vinkkejä ja kokemuksia virtolaisista liikkeistä voi jakaa kahvipöytien lisäksi sosiaalisessa mediassa. Päivityksissä voi käyttää aihetunnisteina #OnnistuVirroilla ja #Ostinvirtolaista.

Kampanjan toiveena on herättää käyntiin hyvän kierre, jossa tehdään valintoja oman elinympäristön kehittämiseksi ja koko paikkakunnan elinvoimaisuuden säilyttämiseen.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI