Vuosikymmenten mittainen hanke toteutumassa – Alajärven kaupunki pystyttää tienvarsikylttejä valtatien varteen

0
Yksi neljästä erilaisesta "Sinitintti" kyltistä vihjailee vihdoin Alvar Aallosta Alajärvellä.

Alajärven nimikkolintu sinitiainen pääsee valtatie 16 (Sininen tie) varrelle tuleviin Alajärvi mainoskyltteihin. Kyltit on tarkoitus saada paikalle kesäkuun aikana ja kooltaan ne ovat 4,5 m x 9 m.  

Tienvarsikyltit ovat taiteilija Seppo Leinosen käsialaa, joka on tunnettu kuvittaja luonto- ja ympäristöaiheisilla, usein myös humoristisilla töillään. Alajärven töissä haettiin positiivistä ilmettä, sekä ennen kaikkea mieleenpainuvaa tienvarsimainosta.

Neljä erilaista sinitiaiskuvaa tuovat esiin Alajärven tunnetuimpia asioita. Kahdessa kuvassa sinitiainen esittelee Alajärven hienoja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia Ankkurit yleisurheilukentällä ja Alajärven hienossa uima- ja monitoimihallissa. Kolmannessa kuvassa sinitiainen on Alajärven kaupungintalon edessä, joka on yksi yhdestätoista Akateemikko Alvar Aallon suunnittelemasta kohteesta Alajärven Aalto-keskuksessa. Neljäs kuva tuo esiin Etelä-Pohjanmaan alueellisen vastuumuseon Nelimarkka-museon, joka on alajärveläisen taiteilija-professori Eero Nelimarkan rakennuttama tunnettu kohde Alajärvellä.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI