Alavuden helluntaiseurakunta leireili toista kertaa Töysän Isosaaressa

0
Alavuden helluntaiseurakunta leireili toista kertaa Töysän Isosaaressa.

Teksti: Johanna Yli-Kaatiala | Kuvat: Hannu Kontoniemi

Alavuden helluntaiseurakunnan lapsi- ja perheleirillä on vuosikymmenien perinteet. Kesän leiriviikkoa vietettiin viime viikolla. Lapset leireilivät ensin maanantaista perjantaihin ja viikonlopuksi vanhemmatkin saivat tulla mukaan.

Alavuden helluntaiseurakunnan leirejä on monesti pidetty Alavuden Vetämäjärven leirikeskuksessa, mutta nyt leiri oli toista kertaa Töysän Hakojärvellä sijaitsevassa Isosaaressa. Se oli pitkään Töysän evankelis-luterilaisen seurakunnan leiripaikka, mutta nykyään se on yksityisomistuksessa ja vuokrattavana.

Vaikka kyseessä on saari, pääsee sinne nykyään siltaa myöten autolla pihaan saakka. Aina näin ei ole ollut, vaan ennen käytössä oli lossi. Komea hirsinen päärakennus tervehtii tulijoita. Lisäksi saaressa on pari makuuaittaa ja rantasauna. 

Leirin pitäminen työllistää monia vapaaehtoistyötekijöitä joka vuosi. Keittiöhenkilökunta huolehti siitä, että aterioita oli viisi päivässä. Kenenkään ei taatusti tarvinnut nälkää nähdä! Leirikioskista sai lisäksi ostaa vähän namia. 

Rantasauna lämpisi leirillä lähes joka ilta.

Ilmoittautua kannattaa jo nyt

Tutustumista Taivaan Isään oli raamattutuntien puitteissa muutaman kerran päivässä. Muutoin sitten laulettiin, leikittiin, kisailtiin, pelattiin erilaisia pelejä, tehtiin ryhmille leiriliput, saunottiin ja uitiin. 

Tänä vuonna suositulle lastenleirille osallistui 41 seitsemästä kahteentoista vuotiasta lasta. Leirin puolivälissä oli vierailuilta. Opetuksesta vastasi seurakunnan pastori Mika Rantanen. Viikonloppuna opetuksesta vastasi Åhlgerin pariskunta ja perheleiri päättyi sunnuntaina jumalanpalvelukseen.

Lapsille järjestyy aina jotain kivaa ohjelmaa ja yllätyksiäkin!
Ensi kesänä leireillään taas ja kannattaa olla nopea, jotta mahtuu leirille mukaan!

 


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI