Vanhassa vara parempi – Neljä asiantuntijaluentoa Lehtimäellä

0
Kesäpappi Harri Kuhalampi saarnaa kesäehtoolliskirkossa 19.6. klo 13. Kuhalampi toimii kesän ajan papin tehtävissä Alajärvellä ja Lehtimäellä. Hän on toiminut muun muassa Eu:n erityisavustajana, lähetystyössä ja nyt Ely:n palveluksessa. Koulutukseltaan hän on teologian tohtori ja lapsuuden juuret löytyvät Lehtimäeltä.

Monelle aikamme ihmiselle Vanha testamentti on vieras ja vaikeatajuinen. Kuitenkin kristillisen uskon ja kirkkomme opin perustukset löytyvät juuri sieltä. Tämän vuoksi on tarpeen perehtyä miettimään niitä syitä, joiden vuoksi Vanha testamentti on myös kristityille tärkeä. Näiden muinaisten tekstien ymmärtäminen voi merkittävästi rikastuttaa omaa hengellistä elämäämme ja yhteyttämme Jumalaan.

Luentosarjan otsikkona on: Vanhassa vara parempi. Alaotsikko kysyykin olennaisen kysymyksen: Miksi Vanha testamentti on kristityille tärkeä? Pyrkimyksenä on ymmärtämää omaa uskoamme ja sen perusteita syvällisemmin ja laajemmin.

Alkusyksyn aikana pidetään Lehtimäen kappeliseurakunnassa neljä tilaisuutta, jotka tarjoavat kiinnostavan matkan uskomme perusteisiin. Näiden luentojen avulla pyritään ymmärtämään kristillisen armon evankeliumin suhdetta Vanhaan testamenttiin. Juuri näissä teksteissä on todella ”vara parempi”, koska muuta perustaa ei ole Uuden testamentin sanomalle armosta ja pelastuksesta.

Aiheeseen paneudutaan havainnollisen materiaalin avulla mutta myös keskustelemalla yhdessä. Tutkimusmatkalla oppaana toimii Harri Kuhalampi, joka on koulutukseltaan teologian tohtori ja joka nyt palvelee Evankelisen lähetysyhdistyksen pastorina. Hän on syntyjään lehtimäkeläinen ja on parina kesänä toiminut myös Alajärven ja Lehtimäen pappien kesäsijaisena.

Tilaisuudet pidetään syys-lokakuussa kahden viikon välein tiistaisin kello 18. Varaa siis seuraavat illat kalenteriisi: 8.9., 22.9., 6.10. ja 20.10. Paikkana on Lehtimäen seurakuntakoti, Matkatie 1.

Tilaisuudet järjestää Lehtimäen kappeliseurakunta ja Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry.

JÄTÄ KOMMENTTI