Seurakuntaviikko sai suosiota – ALAVUDELLA ja TÖYSÄSSÄ 20 KOKOONTUMISTA

0
Lähetystuvan ja Olohuoneen suuret tilat täyttyivät (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala/J-Pnews

Tämän syksyn, 29.9.-6.10. järjestetty Alavuden Seurakuntaviikko sai hyvän suosion. Osanottajia oli ilahduttavan runsaasti Alavudella sekä Töysässä yhteensä 20 eri tilaisuudessa ja tapahtumassa.

Viikko aloitettiin kokoontumalla Alavuden Kummikirkkoon ja seurakuntaloon. Töysän kirkossa järjestettiin messu ja nautittiin iltapäiväkahvit.

Kirkkoherra Jussi Peräaho siunasi uudet toimintatilat käyttöön. (Pentti Hautala)

Maanantaina siunattiin ja juhlittiin kakkukahvien kanssa käyttöön uusi Lähetystupa ja Olohuone jokaisen seurakuntalaisen ”kodiksi”. Järviluomantiehen rajoittuvaan huoneistoon on kaikille kansalaisille matala kynnys osallistua, seurakunan lähetys-ja muuhun toimintaan.
Kirkoherra Jussi Peräaho muistutti, uusien vuokratilojen etsiminen ja varustaminen tulleen pakoilliseksi, kun seurakunnan omissa tiloissa todettiin sisäilmaongelmia.
Peräaho kertoi kolme huoneistoa olleen ehdolla. Lopulta valituksi tuli tämä entisen sähköliikkeen hyvät tilat keskeiseltä paikalta.

-Suuret ikkunat takaavat sisätiloihin ulkoista valoisuutta. Sisäpintoja on laiteltu ja keittiötiloja saneerattu. Kodinomaisuutta ja viihtyisyyttä on saatu aikaan mm. lahjoitetuilla viherkasveilla ja muilla tilaan sopivilla somisteilla.

-Ihmiset tänne tullessaan ja kokoontuessaan saavat aikaan tästä tilasta lopullisesti kodikkkaan ja toimivan.

-Kiitän jokaista lahjoittajaa ja sisustuksen laittamiseen osallistuneita. Yhdässä on saatu hyvä lopputulos monipuolisen toiminnan sekä tilaisuuksien järjestämiseen.

-Tämä on Jumalan huone. Tänne saa jokainen tulla elämästään. Tänne kokoonnutaan yhteen omasta tilanteesta, murheinemme ja iloinemme. Tässä Olohuoneessa saamme olla Jumalaa sekä ystäviä lähellä. Parhaimillaan täällä koetaan Jumalan siunausta.

-Tänne tullessa saa olla mukana painolasteja. Jokainen voi osallistua omilla ehdoillaan. Jakaa mieltä painavia asioita muiden kanssa, siinä määrin jonka kukin kokee tarpeelliseksi, muistutti Jussi Peräaho.

Lähetyskasvatussihteeri Shuhei Yamaguchi esitti avaussanat ja asioita lahetystoiminnasta. (Pentti Hautala)

Juhlan avaussanat esitti seurakunnan lähetyskasvatus-sihteeri Shuhei Yamaguchi.
Käytönnössä suomalainen lähetystyö käynnistyi 1860-luvun lopulla, jolloin Lähetysseuran ensimmäinen lähetystyöntekijä lähettettiin Ambomaalle. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkomaille suuntutunut toiminta alkoi 1900-luvulla.

SLEYN lähetystyön alkoi vuonna 1900. Silloin lähettiin Wallroosin perhe ja 16-vuotias lastenhoitaja Esteri Kurvinen, Shuhein synnyinmaahan Japaniin.
Shuhei Yamaguchi sanoi kokevansa hyvän Jumalan siunausta tässäkin, että nämä hyvät toimitilat löytyivät keskeltä kaupunkia. Samalla hän toivoi paikkakunnan eri-ikäisten ihmisten osallistuvan runsain määrin Lähetystuvan ja Olohuoneen toimintaan sekä järjestettäviin tilaisuuksiin.

Diakonityöntekijät Maija Hietaniemi ja Mirjami Majuri esittelivät uusissa toimitiloissa olevan viikottain monenlaista toimintaa. Näistä mainittakoon: Äiti Teresan peittopiiri-ja merkkauspiiri, tuunauspiiri eri teemoilla, varhaisnuorison-ja nuorison kerhoja, kuorot kokoontuvat harjoituksiinsa, ystävätoimintaa, erilaisia tilaisuuksia jne.

Seurakunnan pääemäntä Sirkka-Liisa Halla-aho esitti loppusanat ja kiitokset kaikille vapaaehtoistoimijoille ja niille henkilöille jotka ovat lahjoittaneet uuteen toimitalaan raanuja, tauluja sekä viherkasveja ym.

Kanttori Mari Järvinen säesti ja johti monet virret sekä laulut. Tilaisuuteen osallistui runsaasti seurakuntalaisia.

TILAISUUKSIA ERI IKÄISILLE
Alavuden srk:n Seurakuntaviikolla oli tarjontaa nyt hyvin runsaasti kaikkiaan kahdeksan vuorokauden aikana. Tilaisuuksia järjestettiin aamulla, päivällä ja iltaisin yhteensä peräti 20.
Jumalanpalvelukset oheistapahtumiin olivat pääosissa. Lisäksi muut surakunnalliset tapahtumat kiinnostivat eri-ikäisiä henkilöitä paljon. Osanottajia oli nyt menneitä vuosia enemmän.
Liikuntakaan ei unohdettu, kun torstaina aamukahdeksalta jumpattiin seurakuntatalon pihamaalla ja marsittiin suurella sakilla lasikodalle sämpyläkahveille.

Viikkoon kuului myöskin muun muassa runokirkko, aamurukoushetki, yli 120 osallistujaa kerännyt ”pappi vai lääkäri”-ilta. Karaokeillassa lauloivat mm. seurakunnan papit. Ilta nuorille järjestettiin Lymyssä ja Töysän Kaktuksessa, Juhani Tikkasen levynjulkistuskiertue. Lounastapaaminen ja Siionvirsiseurat sekä elokuvailta Töysän srk.talossa, Alavudella avoin iltapäiväkerho.
Viikkoon sisältyi myöskin retki käsityömessuille Seinäjoelle. Neljänä päivänä saatiin ihastella näyttelyä ”Käpylehmästä iPadiin”. Leluja vuodesta 1940 tähän päivään.

Lähetystuvassa ja Olohuoneessa on myöskin myynnissä eri seurakunnan työpiirien tekemiä esineitä.-Kuvassa etualalla seurakunnan valtuuston ja neuvoston jäsen Timo Harju ja diakoni Maija Hietaniemi.(Pentti Hautala)

 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI