Ankkurit kutsui takaisin yleisönsä

0

Pekka Peltomäki
Viime viikon itäisen reissun tappiot olivat enää muisto vain. Sunnuntain voitto Joensuusta antoi joukkueelle ja yleisölle luottamuksen takaisin. Huomenna parannetaan vain peliä Kankaanpäässä ja sunnuntaina Kitrolla jatketaan Kiriä vastaan kotivoiton tahtiin.

Mikä on arviosi itäisestä reissusta Pekka Peltomäki?

– Kiteeltä olisi pitänyt tulla pisteitä, 24 kolmostilannetta, vaan ei tullut. Kouvolaan mentiin tappio takataskussa ja se jos mikä rassaa, eikä yhdellä ainokaisella kolmoistilanteella jaksovoittoa hevillä tule. Toinen jakso oli paljon tasaisempi,  tuurilla olisi voinut pistekin tulla ja senjälkeen käydä miten vain.

Mitäs sanot viime sunnuntain kotiottelusta Joensuuta vastaan?

Joukkue kasvoi pituutta puoli metriä.  Ankkurit sumputti viisaasti, Orava poltti, Sillanpää otti komeita koppeja, Kivipelto säesti lukkarin tontilla ja joukkue oli päättänyt; nyt annetaan kaikki. Iivarisella oli uusi tyyli, otetaan voitto monipuolisella pelillä ja lyöjille vastuuta.

– Vaikka vastassa on kovia lyöjiä, kun tarpeeksi turhautuu silloin pehmenee kovakin kaveri. Nyt ei tarvitse heti aloitaa kriisipalaveriä, vaan lähteä vapautuneena treeneihin ja hiomaan taktiikkaa tuleviin otteluihin.

Mielipiteesi huomisesta Kankaanpää pelistä?

– Kankaanpään kenttä on ollut Ankkureille hyvä paikka pelata. Kurissa on vain pidettävä herrat Lankinen ja Kulmala.

Entäpä Jyväskylä kotona torstaina?

Nyt Kiri katuu, nimittäin samanlaisella pelillä kuin Joensuuta vastaan. Orava ei enää arkaile, vapaat lyönnit kotiutuksissa, yksitellen mies kotipesään, ei odoteta läpilyöntejä, ne tulee jos on tullakseen. Pehmitetään Kirin Latvala, Kiukkonen ja Hautala yksi kerrallaan. Voiton myötä on hyvä jatkaa syksyä kohden ja pysytään 5-6 sakissa. Iloista peliä vaan, taitotasossa löytyy.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI