Cross-Countryn SM – kisa Soinissa 4.2.

0

Soinissa järjestetään 4.2. kova kelkkakisa. Suomen parhaat Cross-Country kelkkailijat kisaavat tuolloin suomenmestaruudesta lumisessa Vuorenmaan maastossa.

Soinin Moottorikerhon puuhamiehet, vas Markus Väliaho, Feetu Koskinen, Atte Laitila, Heikki Lehisalo, Mikko Silvonen ja edessä tuleva kelkkamies Oliver (Olli) Silvonen

Soini 150 juhlakisana ajetaan sunnuntaina 4.2. Soinin Vuorenmaassa Cross-Country SM kelkkakisa. Kisan valmistelut ovat alkaneet jo kuukausi sitten. Alkuun maastoa on jonkin verran raivattu ja nyt kisapohjat ovat valmiina ja myös pidetään kunnossa. Viime vuoden kelkkakisassa oli kaikenkaikkiaan väkeä noin 800 henkeä, nyt odotetaan vielä enemmän.

Soinin Moottorikerhon miehet ovat tehneet talkoita kahdenkymmen miehen voimin. Kisapäivänä tulee noin 80 henkeä lisää, työtä on ollut paljon ja työ jatkuu. Yhteistyö on sujunut hyvin, Soinin kunta on juhlavuoden kisan pääsponsori, kertoivat seuran aktiivit. Maanomistajien kanssa on sopimukset ja asiaan kuuluvat luvat haettu. Tänä vuonna on kiinnitetty huomiota yleisön palveluun. Kisayleisölle on tarjolla keittoa, makkaraa ja tietenkin kahvia, myös muu huolto pelaa.

Kilpailuluokkia on yhteensä 9, ensimmäisinä starttaavat kortittomat 12-15 vuotiaat, noin puoli kymmeneltä. Varsinainen kisa alkaa kello 10. Suomenmertaruudesta taistellaan nk. Le Mans-tyyppisesti, eli juostaan kelkalle, startataan ja sitten menoksi. Yleisölle tämäntyyppinen yhteislähtö on näkemisen arvoinen. Myös naisille on omat lähdöt. Soinin Moottorikerhoa edustaa pääluokassa Ilari Takala. Aikaisemmin SM kultaa useasti voittanut Feetu Koskinen loukkaantui viime vuonna ja on nyt ”eläkkeellä” ainakin toistaisesti.

Lehdistötilaisuudessa Soinin Moottorikerhoa edustivat Atte Laitila, Feetu Koskinen, Mikko Silvonen, Markus Väliaho ja Heikki Lehisalo. Kisat ovat ainoat Pohjanmaalla ajettavat SM tason kelkkakisat tänä talvena.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI