YKKÖSPESIS | Helsinki pesi Ankkurit vesikelissä Kitrolla 0-2 (1-2,3-4)

0
Ankkurit saivat estettyä Puna-Mustien kärjen Tuomo Allisen aikeet juoksujen teossa. Sieppari Jouni Koskela (vas.), kakkospolttaja Tero Rantakangas sekä taustalla kakkoskoppari Markus Salmenautio

Ankkurit saivat estettyä joka kerta Puna-Mustien kärjen Tuomo Allisen aikeet juoksujen teossa. Sieppari Jouni Koskela (vas.), kakkospolttaja Tero Rantakangas sekä taustalla kolmoskoppari Markus Salmenautio ( Kuva: K-Media /kuvapalvelu)
Niukan, mutta ansaitun voiton haki Helsingin Puna-Mustat launtaina pelatussa miesten Ykkössarjan ottelussa Alajärven Ankkureista 0-2 (1-3,3-4).

Silminnähtävän flegmaattisesti pelannut isäntäjoukkue oli koko iltapäiväpuhteen ajan Kitron vesisateessa altavastaajan roolissa. Usko omaan peliin oli kotijoukkueelta käsittämättömästi hukassa.

Epävarma hämäläistaustainen tuomarityöskentelykään ei parantanut kotijoukkueen ahdinkoa, päinvastoin. Lukuisat niukat tuomaritulkintaiset kotipesäpalot nakersivat kovankin yrityksen. Sade ja huono näkyvyys Kitron stadionilla lienee ollut kaikille sama.

Erityisesti takakentällä näytti pallon lentoradan arviominen tuottavan tuskaa molemmille joukkueille. Kitron märällä hiekkatekonurmella ja sitä reunustavalla aidolla vihreällä luonnonnurmella ei ollut mahdollisuuksia kaivatuille, näyttäville läpilyönneille.

Ottelun kaksi jaksoa pelattiin käytännössä samalla kaavalla, toisella jaksolla syntyi  ottelussa vain enemmän juoksuja. Toisen jakson ja koko ottelun ratkaiseen tapahtumasarjan järjesti yllättäen Alajärven ulkokenttä, kun se 2-1 johtotilanteessa toisessa vuoroparissa päästi vierailevan vastustajansa hetkessä johtoon 1-4.

Ankkurit lahjoittivat todennäköisesti koko kauden kaikkien ottelujen harhaheittojen ”äidin”omalla tempauksellaan, joka jää taatusti historiaan yhtenä omana erikoisena tapauksenaan. Kaikki tapahtui yleisön edessä liian nopeasti, eikä ”uusinta hidastusta” monen toivomuksesta saatu. Tässä, erään amerikkalaisen, Murphyn lakia noudattavassa ja pesäpallon ohiheitoon sovelletussa tilanteessa tuli kerralla kolme juoksua PuMulle, joista kaksi kirjattiin useammasta perättäisestä harhaheitosta.

Kun kentällä on kaksi tavoitteellisesti eri ääripäässä pelaavaa joukkuetta on joukkuiden sisäiset paineet huomattavastikin erilaiset. Ankkurit pelasivat kuin ”kuutamolla” ilman luottoa omaan osaamiseen. Jäikö mielensopukoihin edellinen, viikolla pelattu, harmittava pisteiden menestys Kuopio ottelussa ja oliko ”kupissa” sakkana mukana jopa alkukauden kolmen pisteen häviö vastustajan kotikentällä Helsingissä.

Kahteen haasteeseen vastaaminen kotiyleisön edessä, oli vain liikaa tällä kertaa. Tässä vain yksi ammattikatsojan näkemys.

Tomi Lehesvuoreen katsomosta kohdistuneet herjahuudot särähtivät pahasti korvaan. Mies on jokerilyöjänä kuitenkin edelleen Ykköspesiksen toiseksi paras kotiuttaja, lähempänä ykkkössijaa kuin kolmatta tilaa. Hän löi myös iltapäivän ottelussa yhtä lukuun ottamatta kaikki Ankkureiden juoksut, sillä yhden ottelussa isännille iski myös Markus Salmenautio. Valmennusjohdon harmiksi myös Tero Rantakankaan sisäpeliin sattui juuri se huono päivä.

Jere Saukko (0/1) nähtiin myös itse ottelussa tuttu jokeripaita yllään.

Puna-Mustien tehokkain ylitse muiden mailanvarressa oli Jarno Kokko, joka löi kaikki joukkuuensa juoksut (4/0)

Helsingin Puna-Mustien pelinjohtaja Mikko Pirhonen oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa tasapäiseen esiintymiseen väkivahvaa kotijoukkuetta vastaan sen omalla kotikentällään.

-Tyylipisteitä ei onneksi lasketa. Meillä on semmonen sanonta tuossa joukkueen sisällä, että mitä halvemmalla pisteitä saadaan sitä parempi ja tänään oli kyllä alennusmyynnissä kolme pistettä. Perussuorituksissamme pystyimme ihan tasaväkiseen peliin kolmostilanteita myöten, komentoi pelinjohtaja Pirhonen lyhyesti ottelua ja kehui vielä erikseen joukkueensa juoksut lyönyttä ykköspalkittua Jarno Kokkoa.

Alajärven Ankkurien pelinjohtaja Matti Iivarinen antoi reilun tunnustuksen vastustajan yritteliäälle ja omiaan selkeämmin motivoituneemmalle pelaamiselle ja kertoi, että eivät saaneet tälläkään kertaa vaaralliseksi tiedettyä  Jarno Kokkoa kontrolliin. Ankkurien peli ei lähtenyt Iivarisen mielestä käyntiin missään kohtaan ottelua. Homma oli väkisin puurtamista ja rentous sekä railakkuus puuttuivat tyystin joukkueesta.Lopullinen niitti peliin pääsemiselle olivat vastustajalle toisella jaksolla harhaheitoilla annetut lahjajuoksut.

-Joskus ehkä vieraskentällä, mutta kotikentällä en ole koskaan ennen nähnyt, että Alajärvellä tuolla tavalla palloa heitetään, mielenkiintoinen tilanne, että tuollakin tavalla pystyy palloa pelaamaan ja vastustajaa samalla avittamaan, hämmästeli pelinjohtaja Iivarinen toisen jakson ”pimeää hetkeä”.

Loppupeleihin ei ole valmennuksellisesti fysiikka- ja lajiharjoitteiden puolella paljoaakaan tehtävissä, niinpä jokaisen yksittäisen pelaajan ja pelinjohdon täytyykin hoitaa oma henkilökohtainen roolinsa loppuunsaakka itseään tutkiskellen ja parhaalla mahdollisella tavalla valmentautuen, kiteytti Matti Iivarinen vielä loppukauden pelaamista kotijoukkueen osalta.

Ensin pelataan runkosarja loppuun ja sitten katsotaan karsintaottelut peli peliltä.

Alajärvi:

Markus Salmenautio 1/0, Juha-Matti Matilainen 0/1, Jouni Koskela 0/2, Jere Saukko 0/1, Tomi Lehesvuori 3/0.

Palkitut: I Tomi Lehesvuori, II Jouni Koskela, A Markus Salmenautio.

Helsinki:

Matti Nylander 0/1, Petteri Salmi 0/1, Valtteri Virtanen 0/1, Jarno Kokko 4/0, Jarkko Pesola 0/3, harhat 2.

Palkitut: I Jarno Kokko, II Mikko Mäntylä.

Tuomarit: Markku Hännikäinen ja Erkko Saarijärvi.(molemmat Tampereelta)

Yleisöä: 133.

.


Sarjataulukko 06.08.2011
OTT 3P 2P 1P 0P JUOKS P
Hamina 19 11 3 2 3 189-110 41
Alajärvi 20 9 5 2 4 182-107 39
Kempele 20 5 11 1 3 163-113 38
Seinäjoki 19 8 2 4 5 161-129 32
Helsinki 20 6 6 1 7 147-151 31
Kuopio 19 3 7 7 2 142-132 30
Oulu 19 6 4 1 8 112-125 27
Ylivieska 20 2 5 3 10 123-163 19
Lievestuore 19 4 2 2 11 123-133 18
Ulvila 19 1 5 5 8 112-173 18
Imatra 19 2 4 3 10 134-190 17
Haapajärvi 19 2 3 5 9 126-188 17


PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI