Hirvosen Mikko Kannonkoskelta taistelee ralliautoilun MM:sta

0
Kannonkosken Mikko Hirvonen vauhdissa Englannin MM-rallissa Gardiff'in puistokujilla
Kannonkosken Mikko Hirvonen vauhdissa Englannin MM-rallissa Gardiff'in puistokujilla
Kannonkosken Mikko Hirvonen vauhdissa Englannin MM-rallissa Gardiff'in puistokujilla

Reilu 50 km Alajärveltä, Kivijärven naapuripitäjä Kannonkoski Keski-Suomen puoleisella Suomenselällä, jännittää tämän viikonlopun aikana enemmän kuin muut paikkakunnat Suomessa.

Jännitykseen on todellakin aihetta, sillä niin huippu tasainen ralliautoilun maailmanmestaruustaistelu on parhaillaan käynnissä brittien saarella, Walesin nummilla ja metsissä.

Vaikka kisailualustana on suomalaisille rakas soratiestö ja liukas keli, niin ranskalainen moninkertainen hallitseva mestari Sebastien Loeb taistelee vimmatusti.

Miestä ei syyttä arvosteta yhdeksi parhaimmaksi kuljettajaksi kautta aikojen, olipa alusta soraa, lunta, jäätä, asfalttia tai muuta vastaavaa. Eivätkä kelilosuhteetkaan tunnu miehen menohaluja haittaavan.

Kannonkosken Mikolla on paljon voitettavaa, jos aikoo yhden MM-pisteen johtonsa ranskalaiseen säilyttää, saatikka saada niitä vielä rutkasti lisää.

Hirvosen Mikko puolustaa tällä hetkellä suomalaista ralliautourheilun mainetta maailmalla ja voitto olisikin pitkästä aikaa upea asia Suomen moottoriurheilulle.

Pidetään peukkuja Mikolle, että unelmasta tulisi hänenkin kohdalla myöskin totta.

Samalla voidaan todeta , että Ford-tehdasteamin toinen kuljettaja Jari-Matti Latvala on myöskin Suomenselältä, mutta  Järvi-Pohjanmaan puolelta, Töysän Tuurin kylästä lähtöisin.

Enemmän kauden aikana Tuurin onnenkylän  ”epäonnensoturi” on päässyt  vain ajoittain väläyttämään geeneissä olevaa vauhtiaan. Mutta uskomme vahvasti, että Jari-Matin aika on vielä edessäpäin.

Kaksi maailman arvostetuinta rallimaailman huippukuljettajaa on kotiseuduiltamme lähtöisin. Olemme ”rallikansaa” parhaasta päästä, vaikka emme sitä itse  ”ymmärrä” tai osaa aina niin arvostaakkaan.

Tässä tämän päivän tilanne englannissa ajattavasta MM-rallin osakilpailusta ja siitä kunka ”oman kylän pojilla” on kisassa kulkenut!

Mikko Hirvonen jatkaa tiukasti taistelua rallin MM-tittelistä.

Hän voitti tänään alkaneessa Britannian MM-rallissa kaksi erikoiskoetta kuudesta ja on toisena 5,3 sekuntia Sebastien Loebistä.

Loeb ajoi kisan ensimmäisellä etapilla Walesin liukkailla teillä neljä pohja-aikaa ja kävi parhaimmillaan lähes yhdeksän sekunnin johdossa.

Kisassa ajettiin kahdesti kolmen ek:n etappi. Loeb voitti kaikki kolme erikoiskoetta ensimmäisellä ajokerralla. Toisella kerralla ne olivat liukkaampia ja Hirvonen oli kahdella nopeampi.

– Tähän malliin kun ajan huomenna mitä nyt iltapäivällä, niin hyvä on, Hirvonen linjasi lauantaina kuuden ek:n etapilla jatkuvaa kisaa.

Mestari on kaksikosta se, joka voittaa toisen sunnuntain päättyvässä kilpailussa, jos kumpikin on MM-pisteillä eli kahdeksan parhaan joukossa.

Kolmantena rallissa on Citroenin kakkostiimin autoa kuskaava Petter Solberg 40,5 sekuntia kisan kärjestä ja 35,2 sekuntia Hirvosesta.

Fordin Jari-Matti Latvala jäi kärkeen 6.50 minuuttia. Hänen autostaan petti ensimmäiselle ek:lla vetoakseli.

JÄTÄ KOMMENTTI