JÄÄKIEKKO | JPK kamppaili tasapelin Närpiön Kraftia vastaan

0
Kraft pelasi kovaa fyysistä kiekkoa, johon JPK oli pakotettu mukaan. Puolustaja Juha Huvila (vas) oli palannut sairastuvan jälkeen jälleen tutulle pelipaikalleen (K-Media/Arkisto)
Lauantaina Närpiössä pelattu Keskimaan alueen miesten 3-divisioonan ottelu Kraft-JPK päättyi jännittäviin tasalukemiin 4-4 (1-1,0-1,3-2).

Ottelu oli takavuosilta tuttu JPK:n vierailu Närpiöön, jossa maalien sijaan pääosaa näytteli lukemattomat jäähyt. Länsirannikon pelityyli, tuttuine koiruuksineen ja jälkipelaamisineen ei järvipohjalaispelaajia miellytä.

Isommilta yksittäisen pelaajan  rangaistusminuuteilta kuitenkin vältyttiin ja kaikki yhtä vaille tasan 20 rangastusta olivat 2 minuutin mittaisia. Jäähyaition ovea näytettiin kuusi kertaa isännille ja yksitoista kertaa vierailevalle JPK:lle.

Ottelun maalinteko alkoi nopeasti sillä ensimmäisen erän kolmannen peliminuutin umpeuduttua 0livat molemmat joukkueet avanneet jo maalihanansa. JPK aloitti varakapteeni Sami Seppälän johdolla 0-1 syöttäjinä Mikael Penninkangas ja otteluihin armeijasta palannut Miko Pyhältö. Kraft tasoitti vajaan minuutin päästä 1-1 Joakim Kaasin ollessa maalin tekijänä.

Toisessa erässä vieraileva JPK oli taistelussa pitkästä aikaa vahva ja vei erän loppupuoliskolla Mikko Kivimäen maalilla 1-2 johtoon, syöttäjänä jälleen Penninkangas.

Kolmas erä Närpiössä oli taistojen taisto, jossa ei viimevuotinen ”rökäletappioon” päättynyt alkusarjan vierailu päässyt enää toistumaan. Erä oli siis kuin edellisen kauden toisinto, jossa JPK:n jäähyaitiossa istui lähes koko erän ajan vähintään yksi pelaaja rangaistustaan kärsimässä, isäntien rankoessa ylivoimamaaleillaan. Nyt kuitenkin JPK taisteli loppuun saakka ja onnistui nousemaan vaikeasta sillasta tyydyttävään tasapeliin saakka.

Kolmatta erää oli ennätetty pelata vain puoli minuuttia kun Joakim Kaas iski illan toisella maalillaan hyökkäyksen päätteeksi isännät tylysti tasoihin 2-2. Seuraavan kahden minuutin aikana Pauli Sova vihellettiin jäähylle ja isännät onnistuivat siirtymään helposti Jonatan Prinsénin taiteilemalla ylivoimamaalilla 3-2 johtoon. Kotijoukkue takoi lisää maaleja kun pääsivät pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Tobias Söder siirsi Kraftin ajassa 48:34 vaivattomasti jo kahden maalin johtoon 4-2. JPK onnistui hyödyntämään myös vastustajalle puhalletun kaksi minuuttisen Petri Hietalan ylivoimamaalilla puolustaja, kapteeeni Juha Huvilan esityöstä, 4-3. JPK ryhdistäytyi loppuminuuttien ja sekunttien taktinoisissaan mainiosti. Aikalisä ja maalivahdin ulosottaminen auttoivat, kun Kraftin pelaaja Oliver Söderlund sortui tiukassa taistossa väkivaltaisuuteen ja sai erotuomariparilta Valtteri Autio ja Jouko Hautala kahden minuutin rangaistuksen. Manu Siirilä luisteli maalistaan pois. Otteluaikaa oli jäljellä 39 sekunttia kun illan JPK:n sankari Mikael Penninkangas iski pelin tasoihin 4-4,  syöttäjäksi osumaan merkattiin tälläkin kertaa vahvasti pelannut puolustaja Huvila.

KATSO OTTELUN TILASTOT TÄSTÄ J-PNEWSIN LINKISTÄ!
Seuraava kotiottelu  JPK-KuRyII pelataan Järviseudun Jäähallissa jo ensi viikon lauantaina 7.11. klo 17.00
Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI