JÄÄKIEKKO | JPK:n edustusjoukkue avasi kauden voitokkaasti vierasottelulla

0
JPK voitti vierasottelunsa IKK2 vastaan (jpnews.fi/arkisto)

Kaunis ja pitkittynyt syksykö syynä, että jääkiekkokauden alku pääsi tiedonkulun osalta jälleen kerran yllättämään? Syynä lienevät mahtavat jäähallit, jotka jatkavat jääkiekkokautta huomattavan paljon pitempään kuin kymmenien vuosien takaiset luonnonjään kelit. Silloin sarjapelit alkoivat vasta kun lunta ja jäätä oli riittävästi. Toimiakseen tämä kaikki vaati luonnollisesti pakkaskelit . Pelaamaan päästiin aikaisintaan joskus joulukuussa. Nyt kuitenkin kolmannen divisioonan ensimmäinen kierroskin on jo ehditty pelata ja toiset sarjan ottelut ovat tulossa jäähalleihin tulevana viikonloppuna.

IK Kronan2 – JPK  5-7  (0-3,4-2,1-2)

Kauden alun alkukankeuden merkit matkassa Järviseudun pallokerho vieraili IK Kronan vieraana Kruunupyyssä vain kahdella täydellä ketjulla. Lähtöasetelmissaan JPK oli joutunut ottamaan muun muassa toisen maalivahdeistaan kentälle puolustustaan vahvistamaan. Oskari Koskenmäki pärjäsikin roolissaan kenttäpelaajana mainiosti tuloksena maali ja maaliin johtanut syöttö (1+1). Kokonaisuutena ottelu oli tasaista vääntöä, jossa JPK hallitsi kolmella maalillaan ( 0-1 Lauri Männistö, 0-2 Antti Kyllönen ja 0-3 Oskari Koskenmäki) ottelun alkuerää ja isäntäjoukkue IKK rynnisti väkevästi voittaen toisen erän 4-2. Ensin se tuli nopeasti toisen erän alussa tasoihin 3-3, jonka jälkeen JPK vei puolustaja Jussi Turjan ja joukkueen kapteenin, keskushyökkääjä Sampo Peuran perättäisillä maaleilla vieraat kahden maalin johtoon. Ennen erätaukoa isännät kavensivat vielä lukemiksi 5-4.
Kolmas erä olikin sitten jo henkien taistoa pelin käydessä ”kuumaksi”. Jos ottelun kaksi ensimmäistä erää pelattiin lähes jäähyttömästi, sitä enemmän niitä nähtiin kamppailun päätöserässä. Hyvin ottelun puhaltanut tuomaripari Sixten Snåre ja Christian Björkskog joutuivat jakamaan joukkueille yhteensä kuusi kaksi minuuttista. Ottelun voittomaali syntyi kolmannessa erässä 5-5 tilanteessa kun Sampo Peura sai ratkaista voiton JPK:lle rangaistuslaukauksella. Kruunupyy yritti vielä ratkaisua ilman maalivahtia, mutta sinetti ottelulle tuli ajassa 59:34 kun Santeri Kari sijoitti kiekon tyhjään IKK:n maaliin. Huomioitavaa on myös JPK:n maalivahdin Jesse Laasalan mainio peli. Hän taisteli ottelun maalissa kannatellen joukkuetta tiukoissa paikoissa ottamalla muun muassa muutaman ”game seiverin”.
Makeat kaksi aloituspistettä JPK:lle kauden avausottelusta.

Lauantaina 6.10. vastaan asettuu nuori ja kovavauhtinen joukkue Team IFK Lepplax  Kamppailu alkaa klo 19:00

JPK jatkaa pitkälti saamalla koostumuksella kuin viime kaudella. (jpnews.fi)

Tässä JPK:n kauden rosteri!

LAASALA Jesse
VAINIO Jere ”A”
MÄNTYNIEMI Mitja
MÄKELÄ Niko
TURJA Jussi
KYLLÖNEN Antti
KARI Santeri ”A”
ALANEN Jukka-Markus
KOSKENMÄKI Oskari
KOIVURANTA Tuomas
PEURA Sampo ”C”
SAIKKONEN Aatu
MÄNNISTÖ Lauri
ILOMÄKI Mika
Joukkueenjohtaja:
KOSKENMÄKI Petri
Päävalmentaja:
SÄRKIJÄRVI Ari
MV-valmentaja:
LAASALA Jouko
Huoltaja:
KOIVURANTA Jukka
Manageri:
SEPPÄLÄ Sami
Manageri:
KARI Pasi
Videovalmentaja:
TYNKKYNEN Juha

 III- div. KESKIMAAN ALUEEN  lohko 3 :n JOUKKUEET

1.  Kiva, Karstula
2.  Kiekko-Veljet, Seinäjoki
3.  Kraft, Närpiö
4.  JPK, Alajärvi
5.  Los Bombers, Pietarsaari
6.  IKK 2, Kruunupyy
7.  Team IFK Lepplax, Pedersöre
8.  S-Kiekko Retrot, Seinäjoki
9.  Muik Hockey II, Uusikaarlepyy
JPK valmentajat (vas.) Juha Tynkkynen ja Ari Särkijärvi veivät joukkueensa viime kaudella 3- div. finaaliotteluihin (jpnews.fi/JK/Arkisto)

JÄTÄ KOMMENTTI