JÄÄKIEKKO | JPK:n pelaajapolulta jo kuusi valintaa nuorten Suomen maajoukkueleirityksiin ! – liigaseura Sport tiiviissä kasvattajayhteistyössä

0
JPK:n arvostettu tyttöviisikko: (vas.) Sofia Kari, Aino Krook, Olivia Laitamäki, Roosa Nuolikoski ja Nella Korpela. Taustalla lukuisa määrä JPK:n eri juniorijoukkueiden turnaus voittopokaaleja (jpnews.fi/JK)

Alueemme jääkiekossa on meneillään huikea menestyksen kausi, kun Järviseudun Pallokerho (JPK) kirjautti koko valtakunnan mittakaavassa merkittävän näytön pienen seuran mahdollisuuksista menestyä isompiensa joukossa. Seuran pitkäjännitteinen ja pyyteetön työ on näyttämässä sitä tulosta, mitä voidaan aikaansaada johdonmukaisella toiminnan kehittämisellä. Pikkukaupungin luonnonjäiltä on vajaassa kymmenessä vuodessa noussut siiville yksi valtakunnan merkittävimmistä kasvattajaseuroista. Viidellä tyttöpelaajavalinnalla JPK oli parhaiten edustettu seura viimeisellä maajoukkueleirillä.

Eemeli Kantanen on valinnut pelaajapolkunsa suunnan, kovimman mahdollisen, kohti miesten liigapelejä kotimaassa ja mahdollisesti ulkomaillakin. (jpnews.fi /JK)

Tyttöjen viitoittamaa polkua seuraten on saman ikäluokan pelaajapolulta ponnahtanut mukaan myös poikapelaajia. Noin neljä vuotiaana kiekkoilijan uransa ”puoliväkisin” aloittanut Eemeli Kantanen on 102 ikäistensä joukossa rankattu yhdeksi suomalaisen kiekon menestyksen jatkajaksi. 14 vuotias Eemeli pelaa SM-sarjaa liigaseura Vaasan Sportin joukkueessa seuranaan samasta ikäluokasta toinen JPK:n kasvatti Veeti Hämeenniemi. Sportissa Eemeli pelaa ikäisiään vanhempien joukossa ja on nyt valittu ensimmäistä kertaa U16 valmennettavien maajoukkueleiritykseen, joista tullaan aikanaan valitsemaan maajoukkueen edustuspelaajat. 4-vuotiaana aloitetulla pelaajapolulla kasvattajaeurassaan Eemelin vahvana taustatukena on ollut, muun perheen ohella, seura-aktiivi sekä vankkumaton juniorivalmentaja, isä Marko Kantanen.

(Kuuntele ohesta Eemelin ja isä Markon muisteluita Eemelin kymmenvuotiselta pelaajapolulta).

Äänessä: Eemeli ja Marko Kantanen | edit: K-Media/Jukka Ketonen)

JPK:n tyttöviisikko on vahvasti mukana kotimaisen tyttö- ja naisjääkiekon kehityspolulla. Jo aiemmin leirityksiin Kuortaneella osallistuneet seuran kasvatit alajärveläiset Sofia Kari ja Roosa Nuolikoski sekä soinilainen Nella Korpela ovat saaneet nyt ikäryhmässään JPK:n edustukseen, valmennukseen ja kehityspolulle siirtyneet uudet pelikaverit. Olivia Laitamäki Lapualta sekä Aino Krook Karstulasta ovat tulleet mukaan yhteiseen valmennukseen naapuriseurojen valmennus- ja kilpailuyhteistyökuvioiden kautta. Urheilullisella tyttöviisikolla on kaikilla selkeä tavoite olla jossain vaiheessa kehitystä Suomen maajoukkueen edustuksessa hoitamassa omaa rooliaan kaukalossa. Lähitulevaisuuden tavoite on päästä pelaamaan kotimaista liigaa esimerkiksi Kuortaneen menestyvässä liigajoukkueessa. Näihin päiviin asti tytöt ovat pelanneet alemmissa sarjoissa yhdessä ikäryhmänsä poikien kanssa. Tytöistä neljä on hyökkääjiä ja Sofia pelaa puolustajan paikkaa. Nyt jännitetään kuinka ”esiintyminen” Pohjola leirillä sujui ja löytyykö peliaikaa muun muassa Unkarissa pelattavassa N16 ikäisten tyttömaajoukkueiden turnauksessa.

Vahvaa ja modernia jääkiekkovalmennusta eri ikäryhmille ”tasa-arvoa” unohtamatta.

Valmennuspäällikkö Jussi Virtanen on tyytyväinen seuran saamasta huomiosta valtakunnan eliitissä (jpnews.fi/JK)

JPK:ssa on asiota tehty oikein, sillä menestys harvoin tulee itsestään. Valmennustoiminnan päävastuuta seurassa kantaa tällä hetkellä, luonnollisesti, ammattipätevyyden lajiin omaava valmennuspäällikkö. JPK:ssa hän on Jussi Virtanen. 

Kuuntele Jussi Virtasen ajantasaus seuran vireästä ja merkittävästi kasvaneesta toiminnasta. Muun muassa siitä kuinka järvipohjalaisseurassa rakennetaan kullekin yksilölle sopivia eri tasoisia pelaajapolkuja. Kasvusta kotiseuran sisäisessä pelaajapolussa aina luistelukoulusta oman seuran aikuisten edustusjoukkueeseen saakka. Juniorijoukkueissa kasvaen ja ponnahduslautana kohti jääkiekkoilijan pelaajauraa ilman ylärajaa.

Äänessä: Jussi Virtanen | editointi: K-Media/Jukka Ketonen)


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI