JPK – IFK Lepplax  12 – 4 (5-3 , 2-0 , 5-1)

Keskimaan alueen miesten 3. divisioonan ottelussa JKH Areenalla Järviseudun Pallokerho (JPK) otti reippaan kotivoiton perjantai-iltana (18.10.) länsirannikon pedersöreläisseurasta team IFK Lepplaxista. Ottelu oli kahden nuorentuneen joukkueen vauhdikasta nykykiekkoa. Käydyn pelin perusilmeessä JPK oli selkeästi luistelevampi osapuoli, jolla myös syöttöpeli oli tarkempaa, keskialueen ylitykset tehokkaampia, kiekottomana pelaaminen parempaa, myös taktisessa osaamisessa JPK oli vastustajaansa illan ottelussa  taitavampi.

Tuomari Teemu Römpötti aloittamassa peliä B-pisteeltä. Aloittamassa Olli-Matti Rintamäki (JPK) ja avausmaalin iskenyt Isak Holm (IFK) (KUVAT: JK/K-Media/jpnews.fi)

Uuden valmentajan Juha Huvilan myötä kotijoukkue JPK:n otteisiin on tullut selvää kohennusta joukkuetta aiemmin vaivanneilla osa-alueilla. Maalipaikoista kiekko saatiin entistä paremmalla prosentilla, herkemmin ja tarkemmin maalin perukoille. JPK:n tavaramerkiksi tullut luistelu shokeerasi välillä tyystin vastustajan. Ja kun syöttötyöskentelyyn on tullut ajatusta ja varmuutta oli kotijoukkueen esitys katsomon lehtereiltä parhaimmillaan nautittavaa seurattavaa. Niin täydellistä ei voittaneen joukkueenkaan peli kuitenkaan ollut, etteikö siinä olisi vielä parannettavaa. Pakit voisivat laukoa vieläkin hanakammin, myös maalivahdin ”maskaaminen” oli vähäistä. Otettiin jälleen kerran turhia jäähyjä muun muassa poikittaisen mailan käytöstä vastustajan selkään. Huomioitavaa on myös, että tuomarit eivät kuuntele solvauksia tai suunsoittoa itseään kohtaan, näistä rapsuvat rangaistukset antavat täysin väärän kuvan rangaistustilastoihin.

Aatu Saikkonen oli JPK:n maalikingi kolmella osumallaan

Ottelun ensimmäinen erä käynnistyi räväkästi ja vierasjoukkue IFK avasi ”maalihanat” koko ottelun ensimmäisellä maalilla, kun peliä oli käyty vain 10 sekuntia, ajassa 00:10. Eka maalin tekijäksi merkattiin Isak Holm. Vain toiset reilut kymmenen sekuntia edellisestä JPK tuli ja tasoitti välittömästi kamppailun. Maalin 1-1:n  iski ajassa 00:25 Aatu Saikkonen, josta syöttöpisteet ansaitusti Valtteri Viitasaarelle ja Paavo Sillanpäälle.

Hieman hermoillen aloitettu 1.erä sai jatkoa maalien merkeissä jo seuraavan kerran kolmen minuutin päästä kun Mitja Mäntyniemi kiskaisi verkon perille JPK:n painostaessa ylivoimalla ajassa 03:22. Syötön maaliin antoi Mika Ilomäki. IFK tasoitti vuorostaan nopeasti kamppailun tilanteeksi 2-2 Joel Sjelvgrenin tekemällä maalilla. Aatu Saikkonen iski illan toisen osuman IFK:n verkkoon ajassa 6:40 ja vei kotijoukkueen 3-2 johtoon, Syötöt Antin maalin tarjosivat Viitasaari ja Oskari Koskenmäki. IFK:n Axel Åminnen istuessa ottelussa ensimmäistä kaksiminuuttistaan Lauri Männistö vei isännät ylivoimalla 4-2 johtoon, josta syöttöpisteet Mäntyniemelle ja Saikkoselle. Team IFK Lepplax tuli vielä 1.erässä maalin päähän, kun Isak Grankvist kavensi lukemiksi 4-3. Mika Ilomäen illan ensimmäinen, yksin taiteilema, ajassa 16:24 päätti erän taukolukemiin 5-3.

JPK:n maalivahti Jere Männikkö pelasi debyyttiottelussaan JKH Areenalla kaikki kolme erää. (JK/K-Media/jpnews.fi)
Toisessa erässä molempien joukkueiden ”pakka hajosi” jostain kumman syystä. Lukuisten jäähyjen suma sekoitti molempien joukkueiden vauhdikasta peliä. Erässä pelattiin useampi minuutti viidellä kolmea vastaan. Mutta maalejakin nähtiin peräti kaksi kappaletta ja ne syntyivät JPK:n saldoon, kuinkas muuten, ylivoimalla. Isäntäjoukkueen kannalta ilahduttavaa olikin havaita, että se sai harvinaisen paljon onnistumisia  nyt myös ylivoimapelissään. Lisäksi vastustaja pidettiin hyvin pois kiekosta myös omalla ”alivoimasektorilla”. Erän ekan ylivoimamaalin taituroi Jere Lapinkorpi, maalin syöttäjiksi merkittiin Ilomäki ja Kristian Kultavuori, toisen sijoitti Kultavuori tarkasti maskin takaa IFK maalivahti Ben Boströmin vartioimaan reppuun. Syöttäjinä yv-maalissa olivat Ilomäki ja Sampo Peura. Tämän jälkeen Boström sai tarpeekseen ja IFK:n maalin suulle luisteli vuorostaan Elliot Grannabba. Lisämaaleja ei erässä enää nähty, vain lukuisia jäähyjä. Tauolle luisteltiin tilanteessa 7-3 JPK:lle.
Maalivahti Grannabba luisteli IFK:n maalille myös kolmanteen erään, kuten koko ajan JPK:n maalin suulla ottelun vanhetessa mainiosti esiintynyt ja ”synkillä” hetkillä joukkueen pelissä pitänyt maalivahti Jere Männikkö (34 torjuntaa)
Ottelun kolmannessa erässä JPK:n ylläpitämä luistelu ja jatkuva prässi vastustajaa kohtaan jatkuivat aikaisempien erien tapaan, johon valmentajat Huvila ja Ari Särkijärvi olivat saaneet tauolla korjattua malttia mukaan.
Aivan 3.erän aluksi ajassa 40:26 Team IFK Lepplaxin Johannes Sundqvist iski JPK:n maalinedushässäkässä vierasjoukkueen kavennuksen 7-4. Männikkö sai torjuttua tilanteessa monta vastustajan yritystä, ennen kuin viimeinen upposi selän taakse. Pitkät miinukset tilanteessa olleille isäntien ”pehmeille” kenttäpelaajille.
Vain minuutti tästä alkoi JPK:n musertava ylivoima, johon pedersöreläisten leiri ei keksinyt enää vastalääkettä. JPK jyräsi ja taiteili vielä viisi lisämaalia, joista ensimmäisenä IFK vahdin yllätti Jukka-Markus Alanen, syötön maaliin antoi Jussi Kujala. Seuraavan sijoitti  Paavo Sillanpään syötöstä älykkäästi Valtteri Viitasaari. Seuraavassa ylivoimamaalissa  tilanteeksi 10-4 taiteili jälleen komeasti pienestä kiekon mentävästä rakosesta ottelussa toisen maalinsa Kristian Kultavuori. Syöttäjinä Peura ja Lapinkorpi. Mika Ilomäki sivalsi sektorista oikealta kovaa ranteella illan toisen maalinsa ja juuri ennen kamppailun päätössummeria ajassa 59:53 tinttasi ”liekeissä” ollut Saikkonen läpiajon päätteeksi ”hattricin”. Saikkosen kolmanteen ja ottelun loppunumeroiksi 12-4 jääneeseen maaliin komeat syötöt tarjosivat nuoret Sillanpää ja Viitasaari.
Häsäkkää kulmassa ja pientä nahistelua nähtiin silloin tällöin pelin tiimellyksessä

KUUNTELE VALMENTAJIEN JA PELAAJIEN KOMENTIT HETI OTTELUN JÄLKEEN

Äänessä: IFK joukkueenjohtaja/huoltaja Christian Åminne ja JPK päävalmentaja Juha Huvila, sekä JPK vasen laitahyökkääjä Kristian Kultavuori ja IFK kapteeni Alex Rintaniemi.

 

Ottelun loppukevennys

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI