JÄÄKIEKKO | Juha Huvila siirtyy JPK:n päävalmentajaksi – seuran uudet valmennuskuviot julki

0
JPK:n eri joukkueiden vastuuvalmentajat esittäytyivät kertomalla myös omien joukkueiden tulevista suunnitelmista: (vas.ed.) Juha Huvila, valmennuspäällikkö Jussi Virtanen, Kyösti Viinamäki, (vas.tak.) Jari Hämeenniemi, Ari Niemenaho, Marko Kivinen ja Pasi Kari. (jpnews.fi)
AA-OULU_mini

Järviseudun Pallokerho (JPK) raotti ovea tulevaan jo hieman ennen kuluvan kauden päätöstä ja kesätaukoa. Jäähallilla keskiviikkoiltana järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin katsaus seuran harrastus- ja kilpailutoimintaan.  Seura oli koonnut esittelyyn myös suurimman osan sen tulevan valmennus- ja kilpailukauden eri pelaajaikäluokkien vastuuvalmennustiimeistä. Syystäkin JPK:n leirissä ollaan juuri tällä hetkellä tyytyväisiä juniorikasvatuksen ja kehityksen myötäisestä. JPK:n eri junioirijoukkueet kamppailevat myöskin tulevalla kaudella peleissä ja turnauksissa muun muassa Keskimaan alueen liigaseurojen ja isojen jääkiekkoseurojen ikäistensä joukossa. Kuuntele äänihaastattelussamme myös JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtasen ja uuden päävalmentajan Juha Huvilan mietteitä tulevasta.

Iloista ja hauskaa jääkiekkoa koko perheelle!

Tilaisuuden avasi seuran päätoiminen toiminnanvetäjä ja valmennuspäällikkö Jussi Virtanen kertomalla monisanaisesti seuran tämän hetkisestä tekemisestä harraste- ja kilpakiekkoilussa. Katsauksen pääpaino oli tulevan kauden JPK strategioissa. Virtasen mukaan seuran visio luotaa kaudelle 2019-2020, jossa JPK on tunnustettu ja arvostettu kasvattajaseura, aktiivinen kaikenikäisten liikuttaja, joka tarjoaa harrastajille mahdollisuuden menestyä tavoitteissaan. Seuran arvot ovat avoimmuus, kunnioitus, periksiantamattomuus ja yhdessä onnistuminen.

Strategian painopisteet

Harrastustoiminnan kehittäminen, jossa alustana hyvin hoidettu Leijona kiekko-ja luistelukoulu (n. 40 osallistujaa) ja toimintaan mukaan saadut uudet eri ikäiset harrastajat. Pyritään tarjoamaan monipuolinen joukkuetarjotin, järjestetään kerhotoimintaa Paavolan koulun kanssa ja tuodaan toimintaan mukaan aktiivinen tyttötoiminta, tyttöjen ”kiekkokoulu”. Myös miesten ja naisten harrastejoukkuetoimintaa kehitetään entisestään.

Kilpatoimintaosioon pyritään tuomaan lisää suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Valmennuksen laatuun ja osaamiseen satsataan koulutuksella, jäääkiekkoliiton tukitoimilla ja ns. sateenvarjotoiminnalla liigaseura Vaasan Sportin kanssa. Myös pelaajien taito-ja motivaatiotaso pyritään huomioimaan paremmin jo joukkueita rakennettaessa. Seuralla on edelleen myös vakaa pyrkimys pysyä mukana varttuneempien juniorikiekkoilussa AAA-tason kilpatoiminnassa, aina D-ikävaiheesta lähtien. Tukitoimina seuran pitkänlinjan valmentaja-aktiivit kehittävät seuran omaa sisäistä tehoryhmävalmennustoimintaa. Mukana on myös toisten alueen seurojen yhteistyön kautta järjestettäviä taito-ja maalivahtijää tapahtumia. JPK:n yhtenä tavoitteellisena ajatuksena on luoda puitteet jääkiekkoilijan harjoittelulle omalla paikkakunnalla mahdollisimman pitkään, joka samalla edesauttaisi juniorikasvatuksen hyödyntämisen seuran edustusjoukkueessa.

JPK:n joukkueet 2019-2020 ja vastuuvalmentajat

• F2 & F1 – Juha Lassila, Taneli Luoma

• E2-2009 synt. – Samu Santala • E1-2008 – Kyösti Viinamäki

• D2-2007 A – Marko Kivinen / D2-2007 AAA – Sami Seppälä

• D1-2006 AA – Pirkka Alahäivälä / D1-2006 AAA – Juho Latvala

• C1-2004-05 –Arttu Nurminen

• B1-2001-04 – Suomi-Sarjan karsinta – Juha Huvila

• Edustusjoukkue III-divisioona – Juha Huvila

• Harrastekiekko: miehet ja naiset (Muijakiekko)

 

Keihäänkärkinä seuran edustusjoukkue ja B-juniorit

Miesten 3. divisioonassa viime kaudet pelannut JPK:n edustusjoukkue ja 20 vuoden jälkeen kokoon saatu B1 -joukkue saavat kaudelle uuden luotsin, kun pitkän kilpapelaajauran taakseen jättänyt, alkujaan Soinin Tiikereiden kasvatti, Juha Huvila ottaa päävalmentajan viitan harteilleen. Huvilalla päävastuu valmennuksessa on kokeneista pelaajista ja sopivasti nuorista kootun edustusjoukkueen valmennuksessa yhdessä viimekauden valmentajan Ari Särkijärven kanssa. Toiseksi B1-joukkueen tulevan valmentajan kanssa yhdessä toimien ja joukkuetta valmentaen. Tarkoituksena ja tavoitteena on, että nämä kaksi joukkuetta harjoittelevat yhdessä harjoitus- ja kilpailukaudella. Miesten edustusjoukkueen ja Suomi-sarjan karsintoihin tähtäävän B1-joukkueen taustalta löytyvät myös maalivahtivalmentaja Jouko Laasala, GM Petri Koskenmäki, pelaajakoordinaattoreina Sami Seppälä ja Kyösti Viinamäki. B1-joukkueen GM toimii Jari Hämeenniemi ja joukossa mukana on myös seuran valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

Joukkueiden harjoituringissä on mukana yhteensä noin 45 pelaajaa, joten kilpailu pelipaikoista ja -ajasta on luonnollisesti kova. Parhailla B-junioreilla on aito mahdollisuus pelata myös tarvittaessa edustuksen mukana, sillä liikkuminen joukkueiden välillä on mahdollista.

JPK:n päävalmentajana virallisesti elokuun alussa aloittavan Juha Huvilan mukaan joukkueet harjoittelevat yhdessä tulevalle kaudelle kolme kertaa viikossa. Ennen kesä-heinäkuun omatoimijaksolle siirtymistä joukkueet vetävät treenejä toukokuun loppuun vielä 3-4 kertaa viikossa. Seuran oma tehoryhmätoiminta käynnistyy myös elokuussa, jolloin seuralle merkittävää menestystystä tuonut pitkän linjan juniorivetäjä Marko Kantanen ryhtyy tuottamaan varttuneimmille junioreille että edustuksen motivoituneille palaajille 1-2 kertaa viikossa järjestettyä, monipuolisesti tehostettua, lisäharjoittelua.

Huvilan mukaan tavoitteena on saada heti alkuunsa vahva toimintakulttuuri, johon joukkueet pelaajineen ovat sitouneita ja motivoituneita. Keskitytään laji- ja pelitaidon lisäksi monipuolisesti pelitilanneharjoituksiin, joita ohjeistavat myös saadut ja koetut kokemukset käydyistä peleistä.

– Pidetään kova tempo jo harjoituksissa, niin eivät sitten pelit tule niin sanotusti silmille, valistaa Huvila.

Juha Huvilan mukaan pelaajia ohjeistetaan huomioimaan omaa vastuuta jäällä ja toimimaan urheilijan tavoin myös jään ulkopuolella. Nuorten pelaajien kehittyminen on tarkassa kontrollissa kaiken aikaa. Seuran tavoitteena on rakentaa lyhyellä tähäimellä 01-04 ikäryhmistä runko tulevaisuuden edustusjoukkueelle, jossa temmelyksessä myös kokeneemmat pelaaja pystyvät nostamaan olemassa olevaa tasoaan. Tulevan kauden tavoitteena valmentajakaksikolla on seuran edustusjoukkueen nostaminen takaisin Keskimaan alueen 3. divisioonan kärkijoukkueeksi ja kokonaan uuden B1- joukkueen hivuttaminen lohkostaan Suomi-sarjan karsintoihin.

KUUNTELE JPK:n VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ JUSSI VIRTASEN JA PÄÄVALMENTAJA JUHA HUVILAN HAASTATTELU TULEVASTA

Jussi Virtanen ja Juha Huvila (JK/jpnews.fi)

(Klikkaa nuolta ja kuuntele!)

PAAVO JA NIKO

 

(vas.) Paavo Sillanpää ja Niko Lehtola (JK/jpnews.fi)

Tilaisuudessa vierailivat myös hengenluojina JPK:n uuden sukupolven ”tähdistöön” nousseet pelaajat. 2003 syntynyt Paavo Sillanpää, joka aloitti pelaamisen seurassa ikäistensä juniori joukkueessa vasta puolitoista vuotta sitten ja pelasi kuluneeneella kaudella taitojensa mukaisesti jo useamman ottelun JPK:n edustusjoukkueen ketjukokoonpanoissa. Halu pelata ja kehittyä rakastamansa lajin parissa ja pelaajana on nuorukaisella kova. 2001 syntynyt Niko Lehtola lopetti jo kerran jääkiekon, mutta syttyi uudestaan lajille ja on jälleen intoa ja alati kohenevaa taitoa täynnä. Niko pelasi mallikkaasti kuluneen kauden edustusjoukkueen vahvuudessa ja on mukana myös ensi kaudella, muiden ohella, tavoittelemassa pelipaikkaa Juha Huvilan valmennuksessa.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI