JÄÄKIEKKO| Sarjaykkönen näytti tasoeron – Jyske nuiji JPK:n 1-12

2
Ari Mannio (89) ja muu Jyske eivät antaneet mahdollisuutta isäntäjoukkue JPK:lle (K-Media/JK)
Ari Mannio (89) ja muu Jyske eivät antaneet mahdollisuutta isäntäjoukkue JPK:lle (K-Media/JK)
Vain ajoittain pystyi Järviseudun Pallokerho vastaamaan Lehtimäen Jyskeen vauhtiin lauantai-iltana pelatussa miesten 3.divisioonan ottelussa Järviseudun jäähallissa Alajärvellä. Ottelu päättyi vierailijajoukkue Jyskeelle kaikilta osin selkein numeroin 1-12 (0-3,0-5,1-4).

Jälleen kerran otteluun vajaamiehisenä lähtemään joutunut JPK ei saanut pelijuonesta kiinni kuin hetkellisesti toisessa ja kolmannessa erässä. Käytännössä JPK:n hyökäävä pelaaminen jäi yhden ketjun varaan ja kun silläkään ei ”lomien” jälkeen ollut paras pelipäivä, jäivät tulokset toivottoman laihaksi. Neljän tai viiden pelaajan uupuminen jatkuvasti rosterista ei vain voi olla näkymättä koordinoidussa pelaamisessa. JPK:n pelinjohtaja Ari Särkijärven mukaan myös nuorten pelaajien ”arkuus” ja vastustajan kunnioittaminen sotki pelikuvioita.

Särkijärven mukaan näillä mentiin tällä kertaa, eikä siinä valittaminen auta. Illan vastustaja tiedettiin jo entuudestaan kovaksi joukkueeksi, sillä onhan sarjan lohkoa ylivoimaisesti johtava Jyske voittanut kaikki pelaamansa koti- ja vierasottelut. JPK:n ainokaisen maalin iski kolmannessa erässä ajassa 48:11 kakkoskentän Juho Männistö ja maalin syöttäjiksi merkattiin Mikael Penninkangas sekä Nikita Kachalov. Toni Nevantakanen ja Janne Särkijärvi loukkasivat itseään ja joutuivat jättämään pelin sikseen.

Lehtimäen Jyskeen voiton avainpelaajana luisteli tälläkin kertaa urheilija isolla U:lla. Ari Mannion otteita myös jäällä on mukava seurata. Luistelutaito, mailakädet ja pelisilmä ovat kiitettävällä tasolla. Ja kun rannareissa on vääntöä ja ruutia on jälki vastustajan maalin edustalla lähes poikeuksetta tuhoisaa.

Mannio teki isäntiä vastaan viisi (5) maallia ja keräsi lisäksi kaksi (2) syöttöpistettä. Jos oli Mannio illan ylivoimainen virtuoosi, sitä säesti hyvin myös koko Jyskeen joukkue mainiosti pelannutta maalivahti Markus Ojalaa myöten.

Hyvän ja menestyvän joukkueen viimeisenä lukkona toimii poikeuksetta aina myös hyvä maalivahti.

Maalikone Mannion lisäksi Jyskeelle hienoja maaleja laukoivat ja taiteilivat Ville Pekkanen, Veli-Jukka Huttula, Taneli Rantakangas, Petteri Sillanpää, Risto Laukkola, kukin yhden. Karri Rantalahti oli Lehtimäen toiseksi tehokkain kahdella osumallaan ja yhdellä maaliin johtaneella syötöllään. Jyske iski ottelussa yhden ylivoimamaalin.

Illan tuomarityöskentely (Olkkonen-Siljanto) sai jälleen paljon kritiikkiä osakseen.

Maalivahtien torjunnat:

JPK

SIIRILÄ Manu 11+13+18 =42

.

LeJy

OJALA Markus 4+9+9 =22

Rangaistukset:

JPK 14

LeJy 2

Korona-kartta 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Näyttäs kuitenkin JPK:lla olevan melkein kentällisen verran enemmän pelaajia kuin Jyskeellä ainakin ottelun pelaajaluettelon mukaan. Joten ei voi puhua vajaamiehisestä joukkeesta, paremminkin kädettömästä ja huonokuntoisesta:)

    • ”Vajaamiehisyydellä” tarkoitettaneen tässä yhteydessä JPK:n kantavaa peruskokoonpanoa, josta löytyvät myös varmemmin ketjujen pelirakentajat ja maalintekijät. Eli lauantain ottelussa JPK:lta puuttui vähintään viisi pelaajaa, jotka pystyvät ratkaisemaan taidoillaan otteluja. Toki seuralla materiaalia on ja vahvaa juniorityötä, josta saadaan aina parsittua neljä kentällistä pelaajia.

JÄTÄ KOMMENTTI