JÄÄKIEKKOTULOS | JPK niputti kotona MuIK:n

1
JPK:n maalivahdit joutuivat tositoimiin, otteluissa KuKua ja KieHaa vastaan Alajärven JKH-Areenassa. (JK/jpnews.fi/Arkistokuva)

JPK – MuIK  7 – 4 (1-2, 5-1, 1-1)

Perinteinen Pohjanmaan länsirannikon jääkiekkoseura Munsala IK kävi häviämässä vierasottelunsa Järviseudun Pallokerhoa vastaan JKH Areenalla Alajärvellä. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti itsenäisyyspäivänä iltapäivällä.

Tässä kamppailussa isäntäjoukkue JPK oli ”tavoilleen” poikkeavasti tukossa ottelun ensimmäisen erän pyörähtäessä käyntiin. Syitä mitkä ottelun alun saivat näyttämään altavastaavalta ei ole tiedossa. Kuitenkin pirteämmän esityksen tehnyt vastustaja sai painostaa ja tehdä erässä maalin enemmän kuin kotijoukkue. Myöskin isäntien maalia ottelussa vartioinut Tuomo SILLANPÄÄ sai torjua kahta vaille puolet enemmän kuteja, kuin Munsalan vahti Niko LEHTINEN. JPK:n erän ainokaisen ja joukkueelle ensimmäisen maalin Lehtisen selän taakse viimeisteli ajassa 9:16 Petri HIETALA. Syöttäjinä ketjukaverit Pauli SOVA ja Lauri MÄNNISTÖ.

Mitä ilmeisimmin tauolla valmentaja Juha HUVILAN puhuttelu toi tulosta, sillä jäälle luisteli lähes kokonaan ”eri joukkue”. JPK alkoi saamaan niistä vähistä paikoista, joita sille tuli, onnistumisia. Vastustajan luodessa kotijoukkueen maalille eka erän tavoin painetta. Sillanpää piti pintansa ja päästi verkoihinsa vain yhden maalin, sitä vastoin kuin Lehtinen joutui poimimaan verkostaan viisi kertaa. Erässä nähtiin myös pelin kulminaatio, kun isännät saivat yliotteen vastustaja MuIK:sta ja hallinnan peliin. JPK oli tehokas ja vastustaja sortui virheisiin ja jäähyilyyn.

Ratkaisuerässä JPK:n maaleista ja syötöistä pinnat keräsivät seuraavat: Ajassa 22:05 tasoitti ottelun tilanteeksi 2-2 Kristian KULTAVUORI ja syöttöpisteen keräsi Tommi ANGERVISTO. Lauri MÄNNISTÖN istuessa kaksiminuuttistaan poikittaisesta mailasta pääsi MuIK vielä johtoon ylivoimamaalilla 2-3. Ajassa 24:15 MÄNNISTÖ kuittasi kuitenkin jäähynsä aikana tehdyn maalin omalla suorituksellaan. Ylivoimamaali ja tasoitus 3-3 vastustajan verkkoon syntyi Paavo SILLANPÄÄN ja Aatu SAIKKOSEN syötöistä. Reilu minuutti ehti kulua edellisestä, kun JPK pääsi kokeilemaan uudelleen viidellä neljää vastaan. YV oli tuhoisa vastustajalle, kun Mitja MÄNTYNIEMI onnistui viemään JPK:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 4-3. Syöttäjinä Paavo SILLANPÄÄ ja Valtteri VIITASAARI. Jokin naksahdus kuului MuIK leiristä aivan toisen erän loppuminuutilla, kun JPK taiteili vajaassa puolessa minuutissa kaksi johtomaalia. Tasakentällisin pelatuissa tilanteissa JPK:sta onnistui maalinteossa ANGERVISTO, syöttäjänä HIETALA 5-3 ja erän loppunumeroiksi 6-3 ajassa 39:25 viimeisteli VIITASAARI, syöttäjänä SAIKKONEN.

Ottelun  kolmas erä ei tuonut enää muutosta kamppailun hallintaan ja se pelattiinkin tasamaalein isäntien kontroloidessa pelin tapahtumia jäällä. Liki perinteiseen tyyliin sorruttiin erässä jälleen jäähyilyyn, joka rikkoi osaltaan peliä. JPK:n maalin iski lähes suoraan erän aloituksesta Paavo SILLANPÄÄ, jonka nopeaan syötön ennätti antaa SAIKKONEN. Näin JPK sai makealla 7-4 voitollaan balsamia häviölleen sarjan kauden ensimmäisessä ottelussaan MuIK:n vieraana.

Maalivahtien torjunnat:

JPK  SILLANPÄÄ  = 16 + 14 + 11 = 41

MuIK  LEHTINEN =  9 + 9 + 14 = 32

Erotuomarit:

Jussi TUKEVA ja Seppo RINTAOJA


JPK:n SEURAAVA KOTIOTTELU JKH AREENALLA:

JPK -IKK 2  

perjantaina 10.1.2020

 


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI