Kaksi ulkomaalaista huumehörhöä ajeli ”feikki” ralliautolla Neste-rallissa!

0
MM Rallin Suomen osakilpailua pidetää parhaiten järjestettynä rallitapahtumana (Arkistokuva: AKK Sports Oy / Karoliina Paavilainen)

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, joka on tapahtunut Jyväskylän MM-rallien aikana. Asian johdosta on otettu kiinni kaksi ulkomaalaista miestä. Molemmat miehet ovat syntyneet vuonna 1989. Ajoneuvo on myös poliisin hallussa.

Tutkinnassa on useita törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, sillä kiinniotetut miehet ovat ajaneet EK-reittejä pitkin, samalla kuvaten niitä.

Poliisin alustavassa puhuttelussa molemmat miehet ovat myöntäneet ajaneensa ralliautoksi naamioitua henkilöautoa ja kertoneet motiiviksi teolle rallien promootion kotimaassaan.

Tutkintaan tapauksesta tulevat myös ajoneuvoon kiinnitettyjen tarrojen osalta, mahdollinen tekijänoikeusrikos/-rikkomus ja poliisin suorittaman paikanetsinnän perusteella huumausaineen käyttörikkomus.

Poliisi muistuttaa, että liikennesäännöistä voidaan poiketa vain osallistumalla järjestettyyn moottoriurheilutapahtumaan kilpailijana. 

JÄTÄ KOMMENTTI