Kartingin MM-kisat ajetaan 17 vuoden tauon jälkeen Alahärmässä

0
Mika Salo Cirquit Alahärmässä on monen vuoden jälkeen tämänvuotisten MM-kisojen areena.

Kartingin MM-kisat ajetaan 17 vuoden tauon jälkeen Suomessa Alahärmän Mika Salo Cirquitilla. Mukana on peräti 46 suomalaiskuljettajaa, mikä on lähivuosien ennätys.

Kartingin MM-kisat alkoivat tänään Power Parkin ulkoradalla. Kyseessä on ”peräti” toinen kerta, kun lajin maailmanmestaruudesta ajetaan Suomessa Edellinen kerta oli vuonna 2002 eli aikaa on kulunut jo 17 vuotta. Silloinkin kilpailupaikka oli Mika Salo Cirquit. Radalla ajettiin seuraavana vuonna 2003 myös Euroopan mestaruusosakilpailu. Myös vuonna 2017 yksi EM-sarjan osakilpailuista ajettiin Alahärmässä.

Osallistujia MM-kisoissa on peräti 192, joista 104 osallistuu OK Junior-luokkaan ja 88 OK-luokkaan. Mukana MM-kisoissa ovat kaikki merkittävät tehdas- ja kilpatiimit.

Suomalaisia on mukana yhteensä 46 kuljettajaa.

OK-luokassa on mukana vuoden 2018 puolustava maailmanmestari, italialainen Lorenzo Travisanutto, 20, joka kuuluu nytkin ennakkosuosikkeihin.

Myös esimerkiksi Ruotsin Dino Beganovic, britti Dexter Patterson, italialainen toisen polven kilpakuljettaja Lorenzo Patrese, brittiläinen Joseph Turney, samoin britti Harry Thompson ja espanjalainen kokenut Pedro Hiltbrand menevät todennäköisesti kovaa.

Toisen polven kilpakuljettajiin kuuluvat MM-kisoissa myös OK-luokan ainoa yhdysvaltalainen kuljettaja Sebastian Montoya, joka on entisen F1-kuljettajan Juan-Pablo Montoyan poika sekä Brando Badoer, jonka isä Luca Badoer ajoi myös aikanaan F1:ssä.

Suomalaiskuljettajista kokenut Juho Valtanen on kaiken mennessä nappiin mukana kärkikahinoissa, jopa voittotaistelussa. Hyvässä vauhdissa voivat olla myös esimerkiksi Nikolas PirttilahtiRasmus Joutsimies, Axel Saarniala ja Dariush Moghadampour.

Vanhoista kokeneista suomalaiskuljettajista mukana ovat myös esimerkiksi Antti Ollikainen, joka on ollut mukana jo Kimi Räikkösen kilpakumppanina, erittäin kokenut Ilari Piispanen, vanha konkari Aki Rask sekä formula Fordeissa ja legendseissäkin ajanut Juha Mäki-Jouppi.

OK junior-luokassa suomalaisista hyvää vauhtia voidaan odottaa ainakin esimerkiksi Tuukka Taposelta, Samuli Mertsalmelta, Henri Sääskilahdelta, Joona-Oskari Juurikalta ja Elias Halmialalta.

MM- kisat käynnistyivät perjantaina ajettavilla harjoituksilla. Kilpailut jatkuvat lauantaina ja päättyvät sunnuntain finaaleihin.

MM-kisojen rataprofiili PowerParkissa

JÄTÄ KOMMENTTI