Kesän kuntokampanjat alkavat – nyt lenkille

0
Kuva: Unto Aho

Mestarisuksittelijakampanja päättyy ja kesän kuntokampanjat alkavat.

Mennyt talvi oli suhteellisen haastava hiihdon harrastajille. Nyt on kuitenkin aika laskea talven hiihtokilometrit yhteen ja katsoa täyttyykö mestarisuksittelijan rajapyykki, joka on 500 km. Soinin kunnan liikuntapalvelut palkitsee kaikki soinilaiset henkilöt, jotka ovat hiihtäneet talven aikana vähintään 500 km. Mestarit saavat valita itselleen palkinnoksi pokaalin tai tuotepalkinnon, joka on juomavyö. Tulokset ja valittu palkinto tulee ilmoittaa liikuntasihteeri Janne Kujalalle to 14.5 mennessä sähköpostitse janne.kujala@soini.fi tai puh: 0400 790 643.

Hiihtokansaa Valkealammilla (arkistokuva)

Kesän aikana käynnissä kolme erillistä kuntokampanjaa. Kaikki kampanjat alkavat 1.5. ja kestävät 31.8. saakka.  

Mestaripyöräilijä- ja rullaluistelukampanjan aikana kerätään kilometrejä joko pyöräillen tai rullaluistellen. Syksyllä Soinin kunnan liikuntapalvelut palkitsee kaikki mestarit pokaalilla tai tuotepalkinnolla. Mestaripyöräilijäksi edellytetään vähintään 1000 km pyöräilyä kesän aikana. Päivää kohti laskettuna, kun pyöräilee reippaan 8 kilometriä joka päivä kampanjan aikana, niin 1000 km täyttyy. Liikuntasihteeri Janne Kujala kannustaakin laittamaan pyöränmittarin käyttöön heti vapusta alkaen. Rullaluistelussa rajapyykki on 750 km. Rullaluistelussa mestarit ovat olleet harvassa, saataisiinkohan tänä syksynä muutama mestari myös tällä saralla, Kujala miettii.

Kuntokorttikampanjan suorituskorttiin merkitään vähintään 30 min kestäneet liikuntasuoritukset, liikuntamuodon kukin osallistuja saa valita itse. Kuntokortteja on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan Soinin apteekista, mutta sitten kun koronaepidemia helpottaa kortteja tulee jakoon myös kunnantalolle, kuntosalille ja kirjastoon. Syksyllä arvotaan kaikkien palautettujen suorituskorttien kesken palkintoja.

Talvikauden kuntokortit (1.1-30.4) voi palauttaa Soinin kunnantalon postilaatikkoon to 14.5 mennessä. Osallistujien kesken suoritetaan arvonta ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kuntolaatikkokampanja alkaa myös 1.5 ja kestää 31.8 saakka. Kuntolaatikoita on eri puolilla Soinia ja ne sijaitsevat: Museonmäellä kuntoradan lähtöpaikalla, Möksyntiellä Vuorenmaan risteyksessä, Laasalassa linja-autopysäkillä, Hankajärvellä leirintäalueella, Parviaisessa linja-autopysäkillä, Kukonkylällä linja-autopysäkillä sekä Hautakylällä. Soinin kunnan nettisivuilta löytyy kuntolaatikoiden tarkemmat sijoituspaikat. Kuntolaatikoissa olevaan vihkoon kirjataan liikuntasuorituksia ajallisesti tai matkallisesti. Liikuntamuoto voi olla vaikkapa kävelyä, juoksua, pyöräilyä tms. Syksyllä arvotaan osallistujien kesken palkintoja. Suoritusmerkinnät toimivat ”arpalipukkeena”, joten kannattaa kirjata aktiivisesti suorituksia vihkoihin.

Janne Kujala

Koronaepidemian takia liikuntatapahtumia on jouduttu valitettavasti perumaan. Onneksi kuitenkin omatoimista terveysliikuntaa pystyy harrastamaan monella eri tavalla. Vappuna alkavat kuntokampanjat toimivat hyvänä motivointikeinona oman terveyden edistämiseen, Kujala toteaa.

 

 


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI