Kuoppa-aho, Leppäaho ja Järvinen – Ankkuritytöt näyttivät juoksemisen mallia Ähtärissä

0
Alajärven Ankkurien Seliina Kuoppa-aho ei paljon hengästynytkään voittaessaan juuri vakuuttavasti 3-kilometrin juoksun. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ÄHTÄRI

Ähtärin Urheilijat järjesti Sisulisäikäisten ja aikuisempien PM-maastojuoksujen mestaruuskilpailut. Matkailukeskuksen radat mahdollistivat hienot olosuhteet kilpailulle.

Noin 6-7-lämpöasteen sää sai kuitenkin jättämään kevyemmät asut päältä pois. Mutta onneksi sateilta säästyttiin.

Osanottajia oli parisensataa. Vastaavissa kilpailuissa oli vielä vuosikymmen sitten juoksijoita yhteensä moninkertainen määrä.

Sarjoja oli alle 9-vuotiasta aikuisiin. Eniten osallistujia oli 9-vuotiaden tyttöjen yhden kilometrin kierroksella 29.

Alajärven Ankkurien juoksijatytöt nayttivät muille mallia 15-vuotiaiden flikkojen 3 kilometrillä. Seliina Kuoppa-aho kipitti kultaa ajalla 13.00,20. Katariina Leppäaho kiri toiseksi ajassa 13.12,19 ja ylivoimaisen joukkuemetaruuden varmisti Ankkureilla Liinu Järvinen.

Hopeaa joukuekisassa saavutti Ähtärin Urheilijat: Oona Saarimäki (9), Emma-Kaisa Karjalainen (11) ja Selina Hirvilampi (13).
Kolmen juoksijan sijoitusten perusteella jaettuja joukkuemestaruuksia ja muita mitalisijoja saavuttivat myöskin Ähtärin ja Alavuden Urheilijoiden juoksijat. Joukkeista mitalirohmuja olivat lisäksi: Seinäjoen Seudun Urheilijat, Kauhajoen Karhu ja Kurikan Ryhti.

Nuorten sarjoissa olikin Kuoppa-Aho ainoa mestari nuorten sarjoissa Järvi-Pohjanmaan ja Suomenselän seuroista.
Hopemitalin saavuttivat Ilmari Saari (12v.)ja Minttu Saari (13V.) ÄhtUrh, Julius Pakka (13.) ja Aada Piispanen (12v.) AlajA.
Pronssille ylsivät Enna Penninkangas (t10v.) Kuortaneen Kunto, Julius Syrjälä (10v.) ja Reetta Hautala (11v,)ÄhtUrh. ja Manu Mäenpää (11v) AlavUrh. Soinin Sisusta parhaiten sijoittui Pihla Peura. 12 v. tyttöjen sarjan pronssi olisi vaatinut vain 1,5 sekuntia vikkelämmän kirin.

(vas.) ÄhtU:n hopeajoukkue Oona Saarimäki, Emma-Kaisa Karjalainen ja Selina Hirvilampi. – Mestarijoukkue: Katariina Leppäaho, Seliina Kuoppa-aho ja Liinu Järvinen, AlajA. (Kuva:Pentti Hautala)

Aikuisten naisten sarjassa ylivoimaiseksi mestariksi juoksi Sara Kivenmäki Kuortaneen Kunnosta. Neljällä kilometrillä kului aikaa 15.59,60. Pia Siltala, Laihian Lujasta jäin 45 sekunttia.
Kauhavan Wisan Viola ja Senja Gustafsson juoksivat kaksoisvoiton 19-vuotiaiden naisten neljän kilometrin matkalla. Ajat olivat 16.32,90 ja 16.39,30.

Miesten kuuden kilometrin mestaruutta tavoitteli ainoastaan viisi juoksijaa. Voittajaksi askelsi Mikko Korpela, KaKa 15.16,90.

Ähtärin Urheilijat hoitivat järjestelyt osaavasti. Kuuluttaja Raimo Kuoppa-Aho piti kilpailijat, huoltajat ja muut kansalaiset tapahtumien tasalla mestarin malliin. Raimon kuulutusten huumoriosuudetkin lämmittivät kuulijoita mukavasti koleassa kevät säässä.