Kyyjärvi-viikko käynnistyi | Hiihtäjä Matti Heikkinen juoksi Betsen-hölkän uuden reittiennätyksen

0
(arkistokuva)
Kyyjärvellä maanantai-iltana (14.7.)  juostu Betset -hölkkä kiinnosti seutukunnallisesti ja etenkin seutukunnan ulkopuolisia kilpailijoita sekä kuntoilijoita. Kaukaisimmat olivat saapuneet tapahtumaan aina Suomen rajojen ulkopuolelta, Ljubjanasta asti. Kovinta vauhtia piti miesten 10 km:llä hiihtäjä Matti Heikkinen joka löi viimevuonna reittiennätyksen juosseen Sami Lähdemäen, 20 sekunnilla. Kts tulokset.

Se että Kyyjärven hölkkätapahtumassa ei perinteisesti kerätä osallistumismaksua ja toisaalta sen tunnetusti mainiot arpapalkinnot kaikkien osallistujien kesken, omalta osaltaan varmasti vaikuttavat siihen että tapahtuma kiinnostaa urheilijoita ja urheiluhenkisiä liikkujia vuodesta toiseen. Tapahtumapäiväksi ennustettu sade ehti juuri ja juuri kastella vielä viimehetken järjestelyjä tehneet talkoolaiset, mutta varsianinen hölkkätapahtuma saatiin viedä läpi mitä erinomaisessa juoksukelissä. Lämpöasteita tyynessä säässä oli  reilut +20.

Nyt neljännen kerran järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä 123 juoksijaa / hölkkääjää / kävelijää.   Tapahtuma kuuluu myös osana seutukunnallamme 3. kertaa järjestettävään Betset-kutoset hölkkä Cup:iin. Betsetin nimeä kantava nimikkohölkkä oli Cup:in 2. osakilpailu.

Uutena tälle vuodelle oli Kyyjärven hölkkätapahtumaan lisätty myös: sarjat tytöt ja pojat 7 vuotta, sekä patikkasarjat 3 km tai 5 km. Patikkasarjassa ei kellotettu aikoja ja sarjan osanottajat olivat mukana kaikkien osallistujien kesken arvoituissa lahjakorteissa.

Eniten reitin kiertäjiä oli miesten 5 km hölkkäsarjassa 26, miesten 10 km kilpasarjassa 22 ja naisten 5 km hölkkäsarjassa 20 osallistujaa.

Kovinta vauhtia piti miesten 10 km:llä hiihtäjä Matti Heikkinen joka löi viimevuonna reittiennätyksen juosseen Sami Lähdemäen, 20 sekunnilla. Samalla Heikkinen paransi myös reittiennätystä 11 sekunnilla lukemiin 33.12. Kolmanneksi tuli Polvijärven Urheilijoiden Jukka Rahkonen 34,31

Naisten 10 km kilpasarjassa kovinta vauhtia piti edellisvuoden voittaja Katja Sorri Jyväskylästä. Tällä kertaa Sorri nipisti edellisvuoden ajasta minuutin ja 2 sekuntia, nyt kellot pysähtyivät aikaan 41,48, toiseksi tuli Merja Honkonen-Pohjonen Perhon Kiri ajalla 45,41 kolmas oli Anna-Maria Koskelo Kyyjärveltä 51,06.

.

Kaikkien osallistujien kesken arvotut lahjakortit voittivat:

150 € lahjakortti | Nissinen Eino, Kyyjärvi

100 € lahjakortti | Kyrönlahti Tanja, Kyyjärvi

50 € lahjakortti | Tuikkanen Veli, Kinnula

KATSO HÖLKÄN TULOKSET TÄSTÄ J-PNEWS LINKISTÄ!

JÄTÄ KOMMENTTI