LENTOPALLO | Kyky-Betsetille voitto ja tappio tupla viikonlopusta

0
Kykyn valmentajakaksikko (vas.) Janne Pitkänen ja Hannu Kalliojärvi saivat hävitystä ottelusta uutta mietittävää
Päätuomari Markku Ylisiuruan kortiston keltainen ja punainen olivat illan värit (JK/K-Media)
Valmentaja Hannu Kalliojärven mukaan Kyky-Betset täytti viikonlopun kahdessa kamppailussa minimitavoitteensa neljä pistettä, voittamalla lauantaina Kyyjärvellä vierailleen Enonkosken Pyrinnön kolmen tärkeän pisteen arvoisesti 3-1 (13-25, 25-17, 25-19, 25-21) ja saalistamlla yhden pisteen eriskummallisessa kotiottelussa Susiraja Volleyta vastaan 2-3 (25-17, 25-13, 22-25, 18-25, 5-15)

Kotijoukkueen parhaana palkittu Jaakko Aninko toimi tehokkaasti isäntien liederinä ja hakkurina (Kuvat: JK/K-Media)

Sunnuntai-iltana joensuulaista SurVoa vastaan Kyky-Betset oli latautunut hyvin, sillä sen peli nytkähti liikkeelle ensimmäisestä ottelusyötöstä lähtien mallikkaasti ja yleisö sai nautti koko ensimmäisen ja toisen erän isäntien näyttävästä ja vahvasta suorituksesta. Kuviot pyörivät ajoittain kuin unelma-ajatus ja iloinen meininki huokui silmin nähden koko joukkueesta. Kahden hävityn erän jälkeen SurVon osaava ja arvostettu valmennusjohto saikin painui joukkoineen pienessä shokissa ottelutauolle, sillä mikään ei tuntunut siltä onnistuvan ja virheet vierivät mieheltä miehelle toinen toisensa jälkeen.

SurVon puolustus ei saanut Aningon hyökkäyksiä kiinni ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä
Onistuneista kuviosta Kyky-Betset sai lisäenergiaa

Mutta niin usein kuin vain muistaa jaksaa, kaikki voi kääntyä lentopallopelissä päälaelleen. SurVon konkarivalmennus oli tauolla tehnyt suunnitelman ja päättänyt herättää laumansa hyökkäämään ja ennen kaikkea puolustamaan tavalla tai toisella. Sopiva ärsyke omaan peliin saatiinkin keltaisten ja punaisten korttien muodossa. Adrenaliini taso nousi ja paras osaaminen haettiin esiin.  SurVoa alun kahta ensimmäistä erää vaivanneet virheet se ”siirsi” puolestaan betonimiesten leiriin. Isäntien saunalyhty sammui totaalisesti ja jatkuvalta takamatkalta vastustajan kiinni kurominen oli ylivoimaisen tuskallista. Kolmas ja neljäs erä puhtaasti ja ansaitusti joensuulaisille.

Yleisö sai ihmetellä ottelun täydellistä kääntymistä puolustusta ja taistelutahtoa rutkasti kohentaneelle vastustaja SurVolle. Palloa nostamassa joukkueensa parhaana palkittu Toms Vanags (3)
Palloa peliin toimittamassa Timo Vaittinen (14) taustalla Jaakko Aninko (9) ja Otto Viitala (20)

Jäljellä oli ratkaiseva viides erä, jossa yleisö odotti vielä isäntien taistelutahdon löytyvän. Mutta ei tänään, tänään sitä ei löytynyt mistään kohtaan joukkuetta.

Pienikin ottelutauko tekee nyt hyvää, sillä nousu ylempään jatkosarjaan on vielä kahden ottelun verran täysin omissa käsissä. Lohkon runkosarjassa vastaan asettuvat vielä Maaningan Mahti vieraissa ja Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, ehkäpä jo uudessa isommassa kotisalissa.

Vaittiselta palloa uhrautuvasti peliin myös toiselta puolen. Etualalla hyvin iskenyt yleispelaaja Tuomas Sillanpää (12), libero Niko Pitkänen (2) Aninko ja Viitala

Ottelussa palkittiin:

Kyky-Betset: Jaakko Aninko

SurVo: Toms Vanags

Kykyn passari Mario Medan (4) seuraa kuinka "passi" onnistuu Sillanpäältä

KATSO TILASTOT TÄSTÄ LINKISTÄ!
Kuuntele Kyky-Betsetin päävalmentaja Hannu Kalliojärven kommentti illan ottelusta SurVoa vastaan

Kykyn valmentajakaksikko (vas.) Janne Pitkänen ja Hannu Kalliojärvi saivat hävitystä ottelusta jälleen uutta mietittävää (JK/K-Media)
KLIKKAA TÄSTÄ JA KUUNTELE!

JÄTÄ KOMMENTTI