LENTOPALLO | Kyky-Betsetin kausiennakko

0
(vas,) Päävalmentaja Hannu Kalliojärvi, kapteeni Henri Huumarkangas ja yleispelaaja Mikko Väliaho

 

Kyyjärven lentopallo ylpeyden Kyky-Betsetin joukkue uudistui isolla kädellä viime kaudesta. Lähteneiden lista on pitkä. Muun muassa vuosia Kykyssä pelannut Atte Kyrölä, Niko-Matti Koskela, Jyri Niemi, lisäksi Eduard Venski sekä muut ulkomaan vahvistukset vaihtoivat maisemaa kauden päätteeksi.

Kykyn sielu ja pitkäaikainen valmentaja Hannu Kalliojärvi ei kuitenkaan jäänyt aikailemaan vaan alkoi koota uutta Kykyn joukkuetta jo kesäkuussa.
Uusi joukkue onkin sekoitus nuoruutta sekä kokemusta vieraankielen aksenteilla höystettynä.

Hannu Kalliojärvi arvioi uudistunutta joukkuetta tasaiseksi ja iloiseksi ryhmäksi, josta kauden mittaan tiivistyy kova joukkue. Hannun mukaan pelaajat ovat itseohjautuvia, joiden kanssa toimiminen on helppoa. Harjoituspelit antoivat Kyky-Betsetille tärkeää oppia 1-sarjan tulevista koitoksista sekä kehityksen kohteista. Hannu analysoi, että kuoppia ja aaltoilua saattaa tulla mutta keväällä katsotaan missä kunnossa ollaan.

Kykyn alkuperäispelaajana jatkaa kaikille tuttu Henrik Huumarkangas, joka kantaa kapteeninnauhaa joukkueessa. Henkan omissa laskuissa on jo tukkimiehen kirjanpito mennyt useamman kerran sekaisin, niin monta pelikautta on Kyky paitaa kannettu. Toinen pitkäaikainen pelaaja Mikko Väliaho jatkaa myös joukkueessa. Muita jo Kyky-paitaa kantaneita jatkajia ovat Tuomas Sillanpää sekä Henrik Heinänen. Uusina pelaajina Kyky-Betset paidan pukevat kaudella päälleen Mosse Kostamo, joka on Kyyjärven oma kasvatti, Ilya Lunenko (UKR), Martin Lukka (EST), Patrik Heinänen, Jussi Mäkinen sekä Haralds Regza. Ringissä on mukana myös muutama nuori pelaaja. Pelaajien suhteen Hannulla on aina pientä viritystä päällä ja vahvistuksia katsotaan tarpeen tullen.

Kyky sai aivan kauden kynnyksellä kovan vahvistuksen Haralds Regzasta, joka on meritoitunut beach-volley pelaaja. Haralds pelasi elokuussa Jurmalassa järjestetyissä beach-volleyn EM-kisoissa parinsa Martins Plavinsin kanssa sijoittuen viidenneksi (5.) Tämä lähes kaksi metrinen pallontappaja on kovan hyökkäyksen lisäksi taitava vastaanottaja sekä hyvä torjuja. Haralds pystyy pelaamaan useaa pelipaikkaa, mikä antaa valmennukselle vaihtoehtoja peluutuksen suhteen.

Tätä Kyky-Betsetin uudistunutta joukkuetta kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Joukkue pelaa iloista yleisöön menevää lentopalloa, jossa pelirohkeus ja pelaajien yksilötaidot korostuvat. Nähdään kauden mittaan hallilla ja ääntä mökkiin. Tehdään yhdessä kaudesta hieno ja onnistunut.

Kyky aloittaa kauden tulevana lauantaina (23.9.) Joensuussa Karelian Hurmoksen vieraana.

Seuraavana lauantaina 30.9. Kyky-Betset esittäytyy ensimmäistä kertaa kotiyleisölle, jolloin vastustajaksi saapuu Liikunnan Riemu Jyväskylästä.

-Salatiedottaja

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI