Miesten superpesiskausi käynnistyy helatorstaiviikolla!

0
Pieni joululoma katkaisee joukkueiden tulevan kauden valmistautumistreenijakson
Miesten Superpesiksen sarjaohjelma on julkaistu.

Viime kesänä yleisömäärät nousivat korkeammalle kuin kertaakaan sitten vuoden 1991, joten seuroissa odotetaan lisää onnistumisia täysosumakauden jälkeen.

156 runkosarjaottelun kausi pääsee täyteen vauhtiin helatorstaiviikolla.

Kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi pelataan paikalliskierrokset kolmen joukkueen lohkoissa. Kesän erikoisuutena ovat heinäkuun alun (6.7. ja 8.7.) sääntökokeiluottelut, joissa juoksujen määrää pyritään lisäämään kotipolkua lyhentämällä.

Väliinjättösäännön tiukennus mahdollistaa puolestaan vain yhden pelaajan yli hyppäämisen tyhjälle kentälle.

Huippupesäpallon ystäviä hemmotellaan pitkin kautta.

Ensimmäisellä ja viimeisellä viikolla yhdeksi ennakkosuosikeista povattu Vimpeli haastaa hallitsevan mestarin Sotkamon.

Vimpeli-Sotkamo ottelu käynnistää järvipohjalaisittain erittäin mielenkiintoisen ja jännittävän pesäpallosuven Saarikentällä. Ottelu on myös  TV-nelosen kauden sarjan avausottelu.

Keskikesän kruunaavat Helsingin Itä-Länsi –tapahtuman (2.-4.7.) lisäksi viime syksyn finaaliparin, Sotkamo-Kouvola, kaksi kohtaamista.

Mikä parasta, pesäpallo näkyy myös kotisohville historian merkittävimmän tv-sopimuksen myötä. Televisioitavat ottelut pelataan lähinnä torstaisin, toinen pääpelipäivä on sunnuntai.

Superpesiskausi käynnistyy tiistaina 11.5. sarjanousija Jyväskylän ottelulla Oulua vastaan. Runkosarja päättyy 5.8. ja mestari on selvillä viimeistään 18.9.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI