PESIS | SUPERCUPIA EI PELATA! – ”Kaikki fokus tulevaan kesään”

0
Miesten TalviSuperpesis- sarjaa pelataan muun muassa Alajärven Pallohallissa (Arkistokuva/jpnews.fi)

Pesäpalloliitto teki päätöksen luopua Supercupista

Pesäpalloliitto peruu miesten Halli-SM-turnausta korvaamaan rakennetun Supercupin. Haastavan epidemiatilanteen sekä rajoitusten vuoksi kaikki valmistautuminen keskittyy nyt tiukasti tulevaan kesään ja sen onnistuneeseen läpivientiin. Seurojen omat harjoitusottelut jatkuvat kuitenkin jo tulevana viikonloppuna ja niitä pelataan alueellinen epidemiatilanne huomioiden.

Pesäpalloliitto ilmoitti Halli-SM:n korvaavasta ratkaisusta helmikuussa. Oletuksena oli epidemiatilanteen selkeä paraneminen kevättä kohti mentäessä rokotteiden ja rajoitustoimenpiteiden myötä.

– Tavoitteena oli saada virallisia otteluita hallikauden ohjelmaan, mikä olisi ollut tärkeää joukkueille, faneille, sidosryhmille sekä koko lajille paikallisen ja valtakunnallisen näkyvyyden kannalta. Koronatilanne ei ole kuitenkaan parantunut odotetulla tavalla. Seurojen kanssa käytiin aktiivista vuoropuhelua – harmittaa, mutta lopputulemana teimme päätöksen perua Supercup, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

Pesäpalloliitto minimoi riskit vallitsevassa epidemiatilanteessa ja asettaa terveysturvallisuuden kaiken edelle. Supercup olisi edellyttänyt tiukassa otteluohjelmassa ja turnausrakenteessa pysymistä sekä laajoja varautumistoimenpiteitä erityisesti neljän joukkueen lopputurnauksen osalta.

Seurojen omien harjoitusotteluiden järjestäminen on yhä mahdollista, alueelliset viranomaismääräykset ja -suositukset huomioiden. Tehdyn päätöksen myötä seuroilla on mahdollisuus suunnitella itsenäisemmin kesän kilpailukauteen valmistautumista ja tarvittavan pelituntuman hakemista.

– Fokus asetetaan täysin kesän kilpailukauteen. Tekeminen tähtää tulevaan kesään ja sen läpivientiin niin normaalisti kuin mahdollista kaikilla toiminnan tasoilla, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korostaa.

– Supercupin suunnittelutyö ei mennyt hukkaan, vaan siitä otetaan opit mukaan – mahdollisesti hyödynnettäväksi jo tulevana vuonna, kun pesäpallo täyttää 100 vuotta 2022, Pitkäranta lisää.

 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI