Soinin kunta ja Soinin Sisu palkitsivat – Juha Huvilasta Kunnon Kuntalainen 2019

0
Soinin Sisun ja Soinin kunnan palkitut

Soinin kunnan / Sivistyslautakunnan muistamiset vuoden 2019 saavutuksista. Samalla Soinin Sisu palkitsi merkittävän määrän junioriurheilijoita ja stipendillä menestyneitä urheilijoita. Tilaisuudessa palkittiin myös menestynyt soinilainen, pitkän uran tehnyt, aktiiviuransa lopettanut Merja Korpela.

Merja Korpela
Merja ja parhaat taustajoukot, Helena ja Oiva Korpela

Soinin Sisun hankkeita tilaisuudessa esitteli projektipäällikkö Kari Laasala. Ensivuoden suuri Soinin Sisun hanke on alamäkiluistelurata, jonka puitteissa paikalle oli saapunut Suomen Alamäkiluisteluliiton puheenjohtaja Arttu Pihlainen, itsekin 2011 vuoden maailmanmestari ja monta Red Bull Crashed Ice kilpailua voittanut. Hän kertoi lajin tulevaisuuden näkymista ja toiveista Soinin radan kansaivälisyyden näkökulmasta.

Arttu Pihlainen
Kiinnostava laji, alamäkiluistelu!

Soinin kunnan stipendit jakoi kulttuuritoimenjohtaja Kati Tiala yhdessä liikuntasihteeri Janne Kujalan ja kulttuurilautakunnan jäsenen Taru Mäkipellon kanssa.

Kati Tiala ja Janne Kujala

Soinin Sisun johtokunnan naispuoliset ”mannekiinit” uusissa takeissaan.

STIPENDIT 2019:

 Soinin Sisu:

Jelena Jaakkola                   Halli-SM 2. Naisten keihäs.

Alavuden Peli-Veikot (APV):

 Nella Korpela                       SM 3. B-C tytöt, jääkiekko.

Alajärven Ankkurit:

Lassi Keisala                        SM3. B-pojat, pesäpallo.

Veteraaniurheilijat:          

 Soinin Sisu:

Tapio Ollikainen                 SM 1. Miehet 85, ratakävely 5000 m.

Lehtimäen Ampujat:

 Martti Haverinen                SM 1. R4 Y75-sarjan 10 m ilmakivääriammunta                                                       (R4 = liikuntavammaisten sarja)

 VUODEN VALMENTAJA 2019:

 Ari Salo.

Perustelut: Ari on toiminut kymmenkunta vuotta nuorten lentopalloilijoiden ohjaajana ja valmentajana. Viime vuosina Ari on ollut mukana valmennustehtävissä Soinin Tiikereiden A-tyttöjen joukkueessa, joka pelaa lentopalloa SM-tasolla. Ari on tehnyt myös arvokasta työtä saaden tukijoita mukaan lajin eteenpäin viemiseksi.

Oman aikuisiän lentopalloharrastuksen myötä hän on innostanut ja saanut mukaan kaikenikäisiä kuntalaisia ja naapurikuntienkin harrastajia myös kuntolentopallon pariin. Valtava innostus peli-illoissa saa innon tarttumaan hienosti muihinkin pelaajiin.

VUODEN URHEILIJA 2019:

Jelena Jaakkola.

Perustelut: Jelenalla on hienoja saavutuksia naisten keihäänheitosta monien vuosien ajalta. Palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi SM-pronssia Kalevan kisoista sekä viisi mitalia aikuisten hallikisoista. Tämän vuoden hallikisoista Jelena saavutti hienosti SM hopeaa. Uralta löytyy myös useita arvokisa- ja maaotteluedustuksia. Jelena on monelle soinilaiselle nuorelle urheilijalle esikuva ja idoli, sekä tuo hienosti esille Soinilaista Sisua.

RYHTITYTTÖ 2019: 

Julia Järvinen.

Perustelut: Julia on ollut pienestä pitäen innokkaasti mukana monenlaisessa toiminnassa, mm. lentopalloa ja jalkapalloa pelaten. Julia on sisukas ja esimerkillinen nuori nainen, joka tekee mitä lupaa. Päättyvällä jalkapallokaudella hän tuomaroi useita junioriotteluita kotikentällä. Peruskoulun päätyttyä Julia huomioitiin mm. hymytyttö-patsaalla ja palkittiin hyvästä koulumenestyksestä sekä koulun että musiikkiopiston puolelta. Julia opiskelee tällä hetkellä ensimmäistä vuotta Alajärven lukiossa ja pelaa lentopalloa Alajärven Ankkurien B-tyttöjen joukkueessa.

RYHTIPOIKA 2019:

Roni Ojala.

Perustelut: Roni on lahjakas urheilija monessa lajissa. Roni pelaa jääkiekkoa tällä hetkellä JPK:ssa B-nuorten Suomi-sarjassa. Roni on toiminut kesällä 2019 Soinin Sisun yleisurheilujaoston ohjaajana sekä isompien että pienten lasten ohjaajana. Myös jalkapallokoulussa hän on toiminut ohjaajana kesällä 2019. Roni on hyväkäytöksinen, urheilullinen ja esimerkillinen nuorimies.

VUODEN NUORI TOIMIJA 2019:

Martti Lehtonen.

Perustelut: Martti on itseoppinut käsityöläinen joka on oppinut YouTuben kautta puukonteon. Martti perusti v.2017 4H-yrityksen nimeltä ML CustomKnives. Martti myy puukkoja ympäri maailmaa ja myyntikanavana hänellä on Instagram johon kirjoittaa kaiken englanniksi, jotta markkinointi ulkomaille onnistuu. Martti on oppinut erittäin taitavaksi käsityöläiseksi lyhyessä ajassa. Hän oli esillä myös Suomen kädentaidot messuilla Tampereella Suomen 4H-liiton osastolla puukkoja esittelemässä ja myymässä. Lisäksi Martilla on suunnitelmissa osallistua tulevaan Suomen 4H-liiton vuoden 4H-yrittäjä-kilpailuun. Martti on oiva esimerkki muille, kuinka voi sosiaalisen median hyödyntää jotta oppii uusia asioita ja kuinka markkinat avautuvat ympäri maailman.

KUNNON KUNTALAINEN 2019:

Juha Huvila.

Perustelut: Juha on toiminut soinilaisten urheiluseurojen piireissä jo vuosia itse pelaten, valmentaen, ohjaten ja toiminnasta vastaten. Valmentajana Juha on kannustava ja vaativa, rauhallinen ja tasapuolinen. Juha kantaa huolta omasta terveydestään liikkumalla aktiivisesti ja noudattamalla terveellisiä elämäntapoja. Juha ja koko hänen perheensä ovat liikunnallisia ja osallistuvia, ja toimivatkin aktiivisesti Soinissa eri yhdistyksissä. Juha on mukana erilaisissa luottamustehtävissä mm. seurakunnan ja Osuuspankin hallinnossa. Hän toimii myös Alajärvellä JPK:ssa valmentajana.

Soinin Sisu kiittää!


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI