Soinin Vuorenmaahan etsitään yrittäjää

0
Soinin Vuorenmaan maisemia (kuva: Jussi Paarvala /jpnews.fi)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Vuorenmaan hiihtokeskusta ollaan muutaman vuoden tauon jälkeen saattamassa uuteen toimintaan. Soinin kunta on etsimässä yrittäjää alueelle.

– Toiveena on saada toimintaa jo tulevalle talvelle, tai jopa jo kesälle. Kunta on pyrkinyt suunnittelemaan investointeja ja kehittämisaskeleita, jotka mahdollistaisivat rinnetoiminnan lisäksi muuta ympärivuotista tuloa yrittäjälle. Tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltaista elämyskeskusta tämän hetken matkailutrendien kannustamana”, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Kunta on varannut vuoden 2019 talousarvioon kaikkiaan 125 000 euroa rinnealueen ja laitteiston peruskunnostukseen sekä uusiin investointeihin. Peruskunnostuksessa käydään läpi laitteistot, kuten hissit ja rinnekone, sekä muokataan rinnettä helpommin lumetettavaksi ja monipuoliseen käyttöön sopivaksi. Puitteita kehitetäänkin ympärivuotista toimintaakin silmällä pitäen, mikä mahdollistaisi tulovirran yrittäjälle myös rinnesesongin ulkopuolella.

Soinin Vuorenmaan laavulla (JK/K-Media)

– Kunta pyrkii helpottamaan yrittäjän tietä ja on kumppanina esimerkiksi markkinoinnissa. Ideaalitilanne olisi löytää jo hyvissä ajoin tekijä, joka voisi olla mukana kehittämässä toimintaympäristöä.

Näin lapset aikoinaan…( JK/K-Media)

– Laskettelutoiminnalle on kysyntää niin alueen väestössä kuin ryhmämatkoissa. Esimerkiksi Ähtärin pandat tuovat alueelle talvimatkailua, joka luo mahdollisuuksia entistä kannattavammalle liiketoiminnalle Vuorenmaassa. Soini on myös vahvistanut luontomatkailuprofiiliaan houkuttelemaan matkailijoita alueelle osana samaa kokonaisuutta.

Kun Vuorenmaassa oli aikaisemmin rinnetoimintaa oli siellä 4 rinnettä, 2 hissiä, pisin rinne 400 metriä, korkeusero oli 57 metriä, latuverkostoa 70 km ja aina paljon lunta. Nyt jo on suunnitteilla (toteutumassa) Vuorenmaahan Kunto- ja Elämysportaat. (toim. huom.)

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI