Superpesiksen katsojaluvut ovat upeassa kasvussa

0
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

pesisotteluyleisöä

Esimerkiksi miesten Superpesiksen katsojaluvut olivat kasvaneet edellisvuodesta 28%, katsojakeskiarvon ollessa kaikki runkosarjan pelit mukaanlaskettuna 1839 katsojaa. Vastaava luku vuonna 2008 oli 1434 katsojaa.  Edellisen kerran yli 1800 katsojan keskiarvon on päästy vuonna 1997.

Vimpelin Saarikenttä veti jälleen kerran kaikkein suurimmat katselijamäärät runkosarjan kotiotteluihin, katsojakeskiarvon ollessa lähes 2500 katsojaa/ottelu.

Yli 2000 keskiarvon kotiotteluissaan pääsivät myös Oulu, Hyvinkää, Kouvola ja Kitee.

Jatkopelit pudotuspelien muodossa ovat saaneet seudun pesisyleisön hurmioon ja mm. Vimpeli-Koskenkorva parin molemmat pelatut kotiottelut ovat vetäneet katsomot piripintaan eli reilusti yli 3000 katsojaa.

”Kyllähän menestys ja joukkueen vahvistaminen on näkynyt meidän yleisömäärissä. Ja tuntuu, että myös valtakunnallisesti pesäpallo kiinnostaa tällä hetkellä ihmisiä todella paljon, ja peleihin tullaan sankoin joukoin, sanoo Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala.”

Yhteistyö seurojen ja Superpesiksen välillä on toiminut erinomaisesti, kun markkinointia on suunniteltu. Kiinnostusta on lisännyt myös ennätystasainen sarja, jossa runkosarjan ratkaisut jäivät viimeisille kierroksille.

”Rakensimme seurojen kanssa talvella ahkerasti ottelukohtaisia markkinointisuunnitelmia ja jännitteitä. Saimme lisättyä merkittävästi TV-näkyvyyttä ja mediakiinnostusta ja kun tasaisen sarjan lisäksi vielä säiden haltiatar oli pääsääntöisesti puolellamme loksahtivat palaset kohdilleen, toteaa Superpesiksen toimitusjohtaja Juha Tikkanen .”

Parhaimmillaan katsojamäärät ovat olleet vuonna 1973, jolloin silloista mestaruussarjaa seurasi 2173 katsojaa/ottelu.

”Mielestäni tämä vuosi vahvistaa sen, että pesiksellä on edelleen paikkansa suomalaisten sydämessä. Luvut ovat nyt hyvät, mutta tulevaisuudessa on tehtävä entistä enemmän töitä menestyksen saavuttamiseksi, päättää toimitusjohtaja Tikkanen”.

Miesten Superpesiksen otteluparien 3. voittotaistelukierros pelataan tänään torstai-iltana kello 18.00 alkavissa otteluissa seuraavasti:

Sotkamo-Kitee  (otteluvoitot 2-0)

Kouvola-Oulu  (1-1)

Raahe-Hyvinkää (1-1)

Vimpeli-Koskenkorva (1-1)

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI