SUPERPESIKSEN kuukauden pelaajat Perttu Ruuska ja Emma Nieminen ensimmäiset Itä-Länsi valitut!

0
Perttu Ruuska lukkaroi ja oli pitelemätön sisäpeli roolissaan. Myös koko muu joukkue onnistui laajalla rintamalla. (Jukka Ketonen)

Vimpelin Vedon Perttu Ruuska ja jyväskyläläisen Kirittärien Emma Nieminen on arvostettu kuukauden pelaajiksi Superpesiksessä. Toukokuun pelaajan titteli tarkoittaa samalla Itä-Länsi-valintaa.

Kautta aikain nuorin miesten Itä-Länsi-pelaaja (16-vuotiaana Imatralla 2017) ja miesten Suomen mestari Perttu Ruuska, 17, on jatkuvat ällistyttävää menoaan kuluvallakin kaudella. Seitsemän ottelun hurjat tehot kirjataan lukemin 2+27 lyötyä, kahdeksan tuotua ja 45 kärkilyöntiä. Lyöjä- ja tehotilastojen ykkönen Ruuska palkittiin kolmesti joukkueensa ykkös- ja kahdesti kakkospalkinnolla. Ottelussa Oulun Lippo Pesistä vastaan Ruuska debytoi miesten Superpesiksessä lukkarin tontilla.

Halsuan Toivon kasvatti pelaa uransa toisen miesten Itä-Länsi-ottelun Joensuussa sunnuntaina 1.7. Yhden B-poikien Itä-Lännen pelannut Ruuska pääsee ikänsä puolesta pelaamaan B-poikien SM-sarjassa vielä kaudella 2019 ja A-poikien Superpesiksessä kauteen 2022 saakka. Kuukauden pelaajan titteli on Ruuskalle uran ensimmäinen.

Vuoden 2016 naispesäpalloilija Emma Nieminen pelaa kuudennen naisten Itä-Länsi-ottelunsa Joensuussa lauantaina 30.6. Kuukauden pelaajaksi valittu Kirittärien kapteeni ylsi kaikissa joukkueen toukokuun otteluissa palkinnoille ja osoitti jälleen olevansa yksi sarjan parhaista linjapelaajista. Sisäpelin tehoiksi merkittiin tilastoihin 13 lyötyä, kuusi tuotua ja 39 kärkilyöntiä. Turku-Pesiksen kasvatilla on meneillään jo 11. superpesiskausi.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Joensuussa 29.6.-1.7.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI